Fietsenwinkel Cycling Lampaert opent een tweedevestiging: “Zeven op zevenbereikbaar”

Op de hoek van het druk kruispunt van de Ieper- en Wervikstraat in Geluwe ging met Cycling Lampaert een nieuwe fietsenwinkel open. De uitstekende ligging is er alvast een troef. Bart Lampaert en zoon Constantijn vinden een goede service heel belangrijk. Er is een ruim aanbod van drie bekende merken. De winkel in de Waterstraat in Geluveld blijft bestaan.

“In Geluveld zullen we nog altijd herstellingen doen en zijn er ook fietsen te koop”, vertelt Constantijn. “We vinden het belangrijk om die winkel te behouden voor bijvoorbeeld klanten uit Geluveld of Zonnebeke die niet over een auto beschikken.”

Zowel vader Bart (61) als zoon Constantijn (29) hebben nog gekoerst. “Ik tot bij de eerstejaarsbeloften”, vertelt Constantijn. “Ik werkte als elektricien en gaf met een berekend risico mijn job op om sinds begin dit jaar hier te staan. Ik draaide al vier jaar mee in bijberoep. Aan de Wielerschool in Ronse volgde ik een opleiding fietshersteller.”

Begonnen in 2008

In Geluveld is het allemaal begonnen in 2008. “In die 15 jaar zijn we flink gegroeid”, vertelt Bart. “Daarom was het in de Waterstraat te klein geworden en zijn we op zoek gegaan naar een groter pand. Op een bepaalde dag kwam ik hier per fiets voorbij. Pand zoekt ondernemer, stond het in koeien van letters op de etalage. Ik nam een foto, vertelde het aan Constantijn, belde naar het nummer dat stond vermeld en twee weken later was de zaak beklonken.”

“We hadden ook andere locaties op het oog”, vertelt Constantijn. “Onder meer in Moorselede en verderop in Rumbeke. We hebben ook veel klanten uit Roeselare, daarmee.”

Scott, Merida en Stevens zijn de merken bij Cycling Lampaert. “We hebben een ruim aanbod van stadsfietsen, mountainbikes, koersfietsen, gravelbikes, vrouwenfietsen, kinderfietsen, noem maar op”, vertelt Constantijn. “Elektrische en niet-elektrische. Van Scott staat er hier het grootste aanbod. Merida is van Nederland, Stevens van Duitsland, beiden zijn even goed. We verkopen ook allerlei accessoires. Van helmen, schoenen en handschoenen tot bidonhouders, pompen en nog allerlei kledij.”

Nieuwe fietsseizoen

De start van de tweede fietsenzaak begin dit jaar komt er niet zomaar. “Ideaal in de aanloop naar het nieuwe fietsseizoen”, vertelt de zoon. “Het fietsseizoen begint volop in maart-april-mei. Qua weer met al die regenval de afgelopen weken zijn het triestige dagen geweest. Heel wat mensen nemen nu rustig de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe fiets.”

Wat verderop in de Menenstraat was er Dcycles. Zaakvoerder Dieter Vercaemer sloeg een andere weg in en komt nu fietsherstellingen aan huis doen. “We wisten dat hij met zijn winkel was gestopt”, zegt Constantijn. “Was dat niet het geval geweest, dan gingen we niet in Geluwe starten, want we willen niet onder iemands duiven schieten.”

“Voor zover we weten, zijn we geen familie van Yves Lampaert”

Cycling Lampaert verkoopt eigenlijk alles wat met de fiets te maken heeft. En net als bij andere handelszaken is er ook de concurrentie van de online verkoop. “Daardoor zijn we niet zozeer getroffen want in ons geval zijn diensten en dus de service belangrijk”, benadrukt Bart.

“En we zijn zeven dagen op zeven bereikbaar, telefonisch of per e-mail”, vertelt Constantijn. “Zelfs op onze sluitingsdag. “Men kan overal een fiets kopen, maar de service is niet overal hetzelfde.”

Postnummer 8935

Het valt vader en zoon Lampaert op hoe Geluwe leeft. “Dat is voelbaar, er wonen hier veel jonge mensen en we hebben weet van het postnummer 8935”, lacht Constantijn. “In Geluveld hadden we al klanten uit Geluwe, Wervik en Menen, allemaal aangename mensen”, haakt vader Bart in.

Op zondag 24 maart komt de klassieker Gent-Wevelgem aan de fietsenwinkel voorbij en dat moet in de Gapersgemeente weer een hoogdag worden; Wie weet rijdt dan Yves Lampaert op kop? “Neen, voor zover we weten geen familie van ons”, besluiten vader en zoon in koor.

Cycling Lampaert is gesloten op zondag en maandag. Meer info: www.cycling-lampaert.be.

The post Fietsenwinkel Cycling Lampaert opent een tweedevestiging: “Zeven op zevenbereikbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Vriend neemt afscheid van Mandy (33), die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Mijn lieveke, ik zal altijd op je blijven wachten”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »