Dieven stelen firmawagen van Kortrijkse traiteurzaak En Faim: “Er was twee man binnen en tóch durven ze binnenkomen”

Woensdagochtend 10 januari tussen kwart voor 8 en 9 uur werd de zwarte Fiat Abarth 500 Competizione gestolen in het steegje langs de Leiestraat, naast traiteurzaak En Faim in Kortrijk. “We parkeren onze wagen daar altijd. De zijdeur was open voor onze leveranciers terwijl Nick en Michaël de winkel klaarzetten. Ze hebben binnen de autosleutels genomen”, vertelt Evelien Notebaert die samen met haar man Nick Vandenborre begin juni de zaak opende.

De tien jaar oude firmawagen van En Faim met nummerplaat 1-KET-965 en kenmerkende gele spiegels werd gisterenochtend gestolen. “Er hangt achteraan ook een blauw ‘L’-teken – mijn dochter leert rijden – zo werd de wagen een paar keer gesignaleerd in Wevelgem en Kortrijk, maar is sindsdien van de radar verdwenen”, vertelt Evelien. Na de aangifte bij de politie is de auto overal geseind, maar voorlopig kwam er geen nieuwe informatie binnen.

“Dieven durven blijkbaar gewoon binnen komen ook al zijn er twee mensen aanwezig. Dat is beangstigend”

“We hopen dat ons Fiatje nog uitkomt. Gelukkig zaten er geen kostbare zaken in, maar het is wel heel vervelend dat hij weg is. We vervoerden onze goederen ermee. Het was een kleine auto, maar er kon veel in. Ideaal voor in het stad. We hebben nog een auto en kunnen ons voorlopig daarmee behelpen. Het is echter niet evident. Normaal blijft Nick in Lauwe om de gerechten klaar te maken, nu moeten we steeds heen en terug rijden. Gelukkig is het de eerste keer dat we zoiets meemaken en hopelijk de laatste keer. Vanaf nu zullen we de zijdeur toch sluiten. Ik ben hier iedere dag tot 18.30, 19 uur. Het is geen fijn gevoel. Dieven durven blijkbaar gewoon binnen komen ook al zijn er twee mensen aanwezig. Dat is beangstigend.”

De traiteurzaak in de Leiestraat is al enkele maanden open en doet goede zaken. “We amuseren ons. Vooral onze hutsepot, soep, scampi curry en kalfstong vallen in de smaak. Het varieert. De kant-en-klare maaltijden en ons vers vlees slaan aan.” En Faim is open van 7.45 tot 18 uur, zaterdag tot 17 uur. Gesloten op zondag.

The post Dieven stelen firmawagen van Kortrijkse traiteurzaak En Faim: “Er was twee man binnen en tóch durven ze binnenkomen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »