AZ Klina opent polikliniek in Kalmthout: “Zorg dichter bij de mensen is de zorg van de toekomst”

Het Brasschaatse ziekenhuis AZ Klina opent een polikliniek in Kalmthout. De gemeente Kalmthout en het ziekenhuis wilden al langer zorg dichter bij huis voor Kalmthoutenaars. Het resultaat is nu de polikliniek die begin 2025 opent. "Hier zullen we zorg verlenen die tussen de huisarts en AZ Klina valt, zoals cardiologische consultaties", zegt dokter Joost Baert, CEO van AZ Klina. 

Meer krantenkoppen in België

Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt Middelkerke het toneel van een spectaculair nieuw evenement: Beach Jumping Middelkerke. Dit gloednieuwe concept, georganiseerd door Anouch Danneels in samenwerking met de gemeente Middelkerke, belooft een unieke ervaring te worden voor zowel ruiters als toeschouwers.
The post Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Lees meer »

CD&V Anzegem neemt niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen: “Nieuwe start in 2030 met nieuwe mensen en nieuwe kansen”

Voor het eerst sinds oktober 1982 zullen de Anzegemse christendemocraten niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Gedurende die 42 jaar is CD&V Anzegem nagenoeg altijd naar de kiezer getrokken in samenwerking met een politieke partner”, zegt voorzitter CD&V Anzegem Filip Vandemoortele (52). “Dat was een bewuste strategie om de versnippering van partijen in de gemeenteraad te beperken en tegelijkertijd de CD&V-waarden

Lees meer »

Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig bestaan: “Zullen ons ook de komende jaren met passie inzetten voor onze klanten”

De kledingzaak voor dames en heren Nicky M. aan de Vlamingstraat viert haar 25-jarige bestaan. “Sinds onze oprichting in 1999 hebben we ons met passie ingezet om onze klanten te voorzien van hoogwaardige mode en een mooie winkelervaring”, zegt Nicky Moerman, die de zaak runt met haar partner Frederik Coffyn.
The post Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig

Lees meer »

“We hadden veel verwacht, maar dit neigt naar softporno”: Katy Perry alweer onder vuur na nieuwe video op Instagram

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Zo blijft de zangeres kritiek zaaien met haar videoclips en “ongepaste” danspasjes. “Ze promoot feminisme en wil dat haar licht niet wordt uitgebuit, maar dan gaat ze zo dansen tijdens een optreden en in haar videoclips?”, klinkt het op sociale media.

Lees meer »

Noodgeval

Rustig vraagt de stem die door de intercom van de trein galmt of er een dokter of medisch personeel aanwezig is. En zo ja, of deze hulpverleners zich dan naar de tweede wagon willen begeven. Ik zit in het zesde rijtuig, ver weg van de crisis, maar in de lichte trilling van de omroepstem voel ik vage paniek doorschemeren.

Lees meer »

Tsjetsjenen op de vlucht na gijzeling in rijwoning in Geluwe

In een rijwoning in de Guido Gezellestraat in Geluwe is er deze namiddag een gijzeling geweest. Omstreeks 15.45 uur kwam de politie ter plaatse. In het huis wonen sedert enkele maanden een viertal Tsjetsjenen. Ze zijn allemaal gevlucht. Omstreeks 18 uur bleek in de woning niemand meer aanwezig. Een deel van de Guido Gezellestraat blijft wel afgesloten tussen de Zuidstraat

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Na succesvolle operatie aan gebroken nekwervel wacht Liam Everts om naar België te kunnen reizen: “Dit is een opluchting”

Even zwaar schrikken. Tijdens de door Lucas Coenen (17) gewonnen GP in China (MX2), kwam Liam Everts (20) dit weekend zwaar ten val. De zoon van Stefan brak zijn nekwervel en werd er meteen geopereerd in een ziekenhuis, waar hij gelukkig terug gevoel en beweging in armen en benen kreeg. De operatie verliep ook succesvol, al zal Everts nog een

Lees meer »

Meer dan duizend gewonden nadat biepers van Hezbollah ontploffen, ook Iraanse ambassadeur in Beiroet geblesseerd

Honderden mensen in verschillende regio’s van Libanon zijn dinsdag gewond geraakt toen hun biepers ontploften. Dat heeft de Libanese minister van Gezondheid Firas Abiad gezegd. Veiligheidsbronnen spreken tegenover persbureau Reuters van meer dan duizend gewonden. Een bron binnen de machtige pro-Iraanse beweging Hezbollah zegt dat een “groot aantal” van hun leden gewond geraakt is. Doden zouden er volgens die bron

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »