Titelverdediger Vanthourenhout hoopt op topvorm op BK veldrijden: “Zit tegen mijn beste conditie aan”

Europees kampioen Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag in Meulebeke zijn Belgische titel in het veldrijden te verdedigen. Vorig jaar liet de naar Wetteren verkaste West-Vlaming in Lokeren Laurens Sweeck en Thibau Nys achter zich.

Net als vorig jaar is Wout van Aert niet van de partij in de strijd voor de tricolore trui en kan Vanthourenhout, eveneens net als vorig jaar, naast Europees kampioen ook opnieuw Belgisch kampioen worden.

“Het parcours is deels te vergelijken met dat van het BK in Meulebeke in 2021. Er steekt een heel nieuw stuk in. We maken voor de VIP-tent een passage. Daarin steken drie bochten en dan verlaten we die strook. De verkenning leerde me niet echt veel bij. Er waren nog enkele geulen getrokken in het parcours, wellicht om de afwatering te bevorderen. Een ding is zeker: cross is altijd lastig. Je moet een uur lang alles geven, op eender welk parcours. Als ik Eli Iserbyt kan helpen aan de zege, zal ik dat zeker doen. Maar het BK loopt niet enkel tussen ons tweeën. Er zullen nog wel anderen een gooi willen doen naar het driekleurige shirt. De koerstactiek zal zeker nog besproken worden voor het BK”, gaf Michael Vanthourenhout woensdag mee.

De titelverdediger won de zware moddercross op zaterdag in Gullegem, maar stapte daags nadien af in Zonhoven, de laatste wedstrijd voor het BK. “Mijn gezondheid is goed. Gullegem was een zeer lastige cross. Ik ondervond de naweeën daarvan in Zonhoven. Ik was niet hersteld en had last aan de rug. Een overbelasting. Ik stapte niet voortijdig uit de wedstrijd met Meulebeke in het achterhoofd. Ik zat in Zonhoven te ver teruggeslagen en kon geen goed resultaat meer rijden. Meespelen in het klassement van de Wereldbeker zit er niet meer in. Daarop besloot ik af te stappen en me niet verder te belasten. De conditie is bergopwaarts aan het gaan. Richting het EK liep het voortreffelijk. Daarna werd ik ziek en sukkelde ik met een schouderblessure. Met de nodige rust komt het wel goed richting Meulebeke. Ik zit opnieuw tegen mijn beste conditie aan.”

The post Titelverdediger Vanthourenhout hoopt op topvorm op BK veldrijden: “Zit tegen mijn beste conditie aan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang-militanten uit de bol in lokaal café Gezelle: “Klaar voor een lange feestnacht”

Kopman Immanuel De Reuse, die maar liefst 3.657 stemmen achter zijn naam kreeg, genoot van de feeststemming in café Gezelle. “Dit is het bewijs dat de Roeselarenaar gelooft in ons programma”, zegt hij. Vlaams Belang is ook de enige partij die vooruit gaat, met maar liefst tien procentpunt. De lijsttrekker gelooft ook in deelname aan het beleid. “Waarom niet. Ik

Lees meer »

Stad Waregem leent gratis laptops uit aan digitaal kwetsbare inwoners

Vanaf half oktober kunnen Waregemnaren die aan bepaalde voorwaarden voldoen gratis een laptop uitlenen via de stad. Na een infosessie zijn ze nu helemaal klaar om digitaal aan de slag te gaan. Stad Waregem werkt voor dit project samen met het Waregemse IT-bedrijf Alfa Solutions.
The post Stad Waregem leent gratis laptops uit aan digitaal kwetsbare inwoners appeared first

Lees meer »

“Dit is onze jaarlijkse uitstap”: veel volk op 29ste Kermiscross in Ardooie

Donderdagmiddag vond de 29ste editie van de Kermiscross plaats. De Stationsstraat en recreatiedomein De Waterbek werden opnieuw omgetoverd tot een uitdagend veldritparcours. Zo’n 3.000 tot 4.000 bezoekers genoten van crossspektakel en aangenaam zacht herfstweer.
The post “Dit is onze jaarlijkse uitstap”: veel volk op 29ste Kermiscross in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

WTC Olympia Sijsele huldigt kampioenen

Op zaterdagavond 5 oktober vond in feestzaal Carina in Moerkerke het jaarlijkse souper van WTC Olympia Sijsele plaats. Daarbij werden naar traditie ook de kampioenen gehuldigd.
The post WTC Olympia Sijsele huldigt kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ook een lokale Fietsersbond in Poperinge

Op initiatief van De Fietsbieb van Poperinge en bezieler Marc Devos, werd een opstartbijeenkomst georganiseerd voor het installeren van een Fietsersbond in de Hoppestad.
The post Nu ook een lokale Fietsersbond in Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat medisch gebeurde, heeft mijn relatie veel pijn gedaan. Maar we komen er goed uit”: Jente Pironet zoekt houvast in geloof

Nog één keer spoelt hij terug, en daarna nooit meer. Want de toekomst lacht. “En ik kan voor het eerst ademhalen.” Leek die tour door Nederland een jaar geleden onmogelijk, vandaag kruipt Jente Pironet (33) er met Portland het podium op. Gesterkt door zijn geloof dat groeide terwijl hij vocht tegen hersentumoren – een toevlucht in symboliek en rituelen met

Lees meer »

Pad naar gelijkheid gaat steil omlaag

Het meest beangstigende event in het freeride-circuit is niet langer een exclusief mannengebeuren. Op de laatste editie van de Red Bull Rampage ging het voor de vrouwelijke freeriders eindelijk bergafwaarts. En bij winst steekt de prijzenpot even vol als die van de mannen.

Lees meer »

“Het is moeilijk om 100 procent gelukkig te zijn”: Kristof Chanterie grijpt sjerp, maar ziekte van vrouw overschaduwt euforie

Zondag bleef het spannend tot het allerlaatste telbureau: behoudt CD&V haar absolute meerderheid of niet? Wie de verkiezingen zou winnen, en wie de sjerp overnam, werd snel duidelijk. Schepen Kristof Chanterie (52) wordt vanaf december burgemeester. Maar de euforie gaat gepaard met tristesse en onzekerheid, door de gezondheidsproblemen van zijn vrouw Charlotte (39).
The post “Het is moeilijk om

Lees meer »

4 op de 10 projecten voor klimaatadaptatie in EU hebben geen of te weinig effect: “We dreigen achterop te geraken”

40 procent van de projecten die ons moeten voorbereiden op een veranderend klimaat, heeft eigenlijk weinig tot geen effect. Dat blijkt uit een steekproef van de Europese Rekenkamer in Frankrijk, Oostenrijk, Polen en Estland. De Rekenkamer is kritisch en ziet nog "grote uitdagingen". De Europese Unie loopt het risico zich onvoldoende aan te passen aan de realiteit van de klimaatverandering,

Lees meer »

Unieke beelden tonen noorderlicht in België en Nederland

Dankzij een zonnestorm die donderdagnamiddag de aarde bereikte, was ‘s nachts het noorderlicht uitzonderlijk goed te zien in België en Nederland. Op sociale media deelden enkele noorderlichtspotters hun indrukwekkende video’s uit onze regio. Ook in het Verenigd Koninkrijk en in Noord-Amerika waren kleurrijke taferelen te zien.

Lees meer »

Zo stemde Beernem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Beernem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Beernem.
The post Zo stemde Beernem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »