Stefaan Degand volgt opleiding tot dirigent in nieuwe docureeks ‘Maestro Degand’: “Ik droom er al heel mijn leven van”

In ‘Maestro Degand’ geeft Stefaan Degand (45) zichzelf een jaar de tijd om de vierde symfonie van Johannes Brahms, een groot orkestraal werk uit 1885, te leren dirigeren. Want op 27 januari wordt zijn droom werkelijkheid: dan staat Stefaan voor het Belgian National Orchestra in de Henry Leboeufzaal van Bozar, met een publiek van 1500 mensen. 

Meer krantenkoppen in België

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

30 extra parkeerplaatsen in Dorpstraat

Het centrum van Bekegem is een gloednieuwe parking rijker! De realisatie van dit project draagt bij tot de verbetering van de parkeermogelijkheden en de leefomgeving in het centrum van Bekegem. Inwoners, bezoekers van OC De Kouter en bezoekers aan de dorpsschool kunnen ten volle gebruik maken van deze extra parkeerfaciliteiten. Het gemeentebestuur kocht in 2019
The post 30 extra

Lees meer »

Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld”

In de keuken van een Ieperse dagopvang voor kinderen met beperking brak maandagvoormiddag brand uit door een oververhitte frietketel. De 24 aanwezige kinderen werden geëvacueerd en opgehaald door de ouders.
The post Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evenepoel en Alaphilippe in dienst, toptalent maakt het fraai af: kijk hier naar de hoogtepunten van rit 1 van de Tour of Britain

Zin om de hoogtepunten van de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië te herbekijken? Dat kan op deze pagina! Kijk hieronder als HLN-abonnee naar de sleutelmomenten van rit 1, waarin tweevoudig olympisch kampioen Remco Evenepoel zijn terugkeer in competitie vierde na de Spelen. En onze landgenoot liet zich ook meteen gelden, onder meer in dienst van ploegmakker Paul Magnier. De

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »

Hierop lopen de Vlaamse onderhandelingen tijdelijk vast, maar er is één reden om te denken dat het binnenkort toch nog lukt

Vijf weken voor de lokale verkiezingen is het steeds moeilijker om toegevingen te doen en onpopulaire maatregelen te verkopen. En dus krijgt ook het tweede compromisvoorstel van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) een onvoldoende van CD&V en Vooruit. Ze zien te weinig extra investeringen. Toch is er één goede reden waarom we binnenkort wél een nieuwe Vlaamse regering krijgen. Van

Lees meer »

“Ziet er niet te best uit”: ploegleider Niermann schat WK-kansen Van Aert, die hechtingen in knie kreeg en inmiddels thuis is, somber in

De knie van Wout van Aert (29) na zijn valpartij in de Vuelta is gisteren gehecht. Dat vertelt Grischa Niermann, ploegleider bij Visma-Lease a Bike, aan VTM NIEUWS. Van Aert is intussen thuis nadat hij eerder vandaag werd ontslagen in het ziekenhuis van Santander. Niermann: “Geen breuken is heel goed nieuws, maar het blijft een zware blessure. Het duurde lang

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »