Schepen Marleen De Soete: “Ontharding en waterbuffering zijn blijkbaar niet van tel”

Naar aanleiding van het artikel ‘Toegang Harendijke wordt groener en veiliger’, klaagt schepen Marleen De Soete een gemiste kans aan. “Ontharding en waterbuffering zijn blijkbaar niet van tel.” Daarmee lijkt het er opnieuw bovenarms op te zitten in het schepencollege van De Haan.

De waterbuffering is volgens de schepen cruciaal voor de wijk, die in het verleden meermaals wateroverlast kende. “Opmerkelijk genoeg werd het studiebureau dat voor de herinrichting werd aangesteld gewoon genegeerd en komt de gemeente nu – vanuit de diensten publieke ruimte en milieu en niet vanuit openbare werken die dit dossier moet opvolgen – zelf met een nogal amateuristisch voorstel op de proppen. Ontharding en waterbuffering zijn blijkbaar van geen tel, da’s bedenkelijk en al zeker geen behoorlijk bestuur. De inwoners van Harendijke verdienen beter dan amateuristische maatregelen als verkiezingspropaganda. Ze hebben recht op een doordachte heraanleg die hen, bovenop de aanpak van de parkeerdruk aldaar, in de toekomst moet beschermen tegen wateroverlast”, aldus de schepen.

Heraanleg dierenpark

Wat de ontharding betreft, is de heraanleg van het dierenpark van Wenduine volgens de schepen ook een gemiste kans geweest. “Onbegrijpelijk dat het ondertussen reeds uitgemeten en ontworpen plan van het studie Haegebaert niet wordt uitgevoerd en er bijvoorbeeld geen waterlopen zullen worden aangelegd in de Wulpjesweg en de Geraniumlaan. Met het amateuristische voorstel om louter wat haagjes aan te brengen, gaat de burgemeester radicaal in tegen de klimaatdoelstellingen van de Vlaamse overheid. Dergelijke maatregelen van waterbuffering en ontharding worden immers vanaf september van overheidswege verplicht.”

Geparkeerde auto’s

Burgemeester Wilfried Vandaele reageert: “Toen we in het kader van de inspraakronde ‘Uw Burgemeester Luistert’ in Harendijke waren, hoorden we opnieuw klachten over de vele bezoekers – vaak mensen die in Blankenberge verblijven – die daar parkeren omdat parkeren in onze gemeente kosteloos is. Het probleem werd destijds deels opgelost door van de wijk Harendijke ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ te maken. Dat geldt echter niet voor de toegang tot de wijk, een stuk van de Lemallaan, omdat die ook toegang geeft tot een deel van de wijk dat tot het grondgebied van Blankenberge behoort en Blankenberge niet mee wou. Mensen blijven dus parkeren op de bermen langs het eerste stuk van de Lemalllaan. Vorig jaar gebeurde daar een incident met een fietser die door de vele geparkeerde auto’s het aankomende verkeer niet had gezien. Om die reden wil het Agentschap Wegen en Verkeer, dat eigenaar is van de terreinen, nu hagen en bomen aanplanten. Het Agentschap doet dat op eigen kosten maar vraagt wel dat de gemeente nadien het onderhoud doet. Het schepencollege heeft daarmee ingestemd, zodat de aanplantingen nog dit voorjaar kunnen gebeuren. Eén collega in het schepencollege had een andere visie, maar werd door de collega’s niet gevolgd.”

The post Schepen Marleen De Soete: “Ontharding en waterbuffering zijn blijkbaar niet van tel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »