Sabine (42) is niet te spreken over nieuwe busregeling: “Ik zag heel wat scholieren staan die niet meer konden opstappen”

Dagelijks neemt Sabine De Moor uit Koekelare de bus vanuit Leke naar haar werk in Oostende. Net zoals heel wat andere gebruikers van het openbaar vervoer ondervond ze maandag de gevolgen van het nieuwe vervoersplan dat De Lijn introduceerde.

Vroeger nam Sabine de bus in Leke Dorp om 7.20 uur, maar door de nieuwe regeling is dat 7.50 uur geworden. Voor haar is dat niet direct een probleem aangezien ze glijdende uren heeft op haar werk. “Voortaan is er maar om het uur een bus in Leke. Aangezien ik zelf ook schoolgaande kinderen heb, is het niet haalbaar voor mij om in mijn woonplaats Koekelare de bus te nemen om 7 uur. Mijn bus vertrekt in Diksmuide, maar bij aankomst in Leke was er al geen enkele zitplaats meer vrij waardoor ik moest rechtstaan.”

Achterover gevallen

Toen de bus halt hield aan de kerk van Leffinge kon de helft van de jongeren die daar stonden te wachten volgens Sabine niet meer opstappen. “Ik vind dit schaamtelijk vanwege De Lijn dat deze scholieren letter en figuurlijk in de koude bleven staan. In het verleden waren er twee bussen tijdens de schooluren. Die zaten toen ook al behoorlijk vol, want er zijn bijvoorbeeld leerlingen die een kappersopleiding volgen en materiaal bij zich hebben. Maar maandagochtend was de situatie onaanvaardbaar. We zaten gepropt als sardienen in een blikje. Ik kon mezelf niet meer vasthouden en ben achterover gevallen.”

“We zaten gepropt als sardienen in een blikje”

En Sabine was niet de enige die niet te spreken is over het nieuwe vervoersplan. “Dit was het gespreksonderwerp op de bus, want sommige reizigers vertelden me dat ze een kwartier te laat op hun werk zouden aankomen. Een vrouw zei me dat ze nu verplicht zal zijn om al om 7 uur de bus te nemen omdat ze anders niet meer aan voldoende werktijd kan geraken. We waren pas om 8.30 uur in Oostende. Die jongeren die in Leffinge niet konden opstappen, zullen zeker niet meer op tijd op school geraakt zijn, want de volgende bus passeerde daar om 10 uur. Sommigen zullen misschien nog hun ouders gebeld hebben, maar ik vermoed dat velen op dat moment al naar hun werk vertrokken zijn.”

Buslijn 51

Er is ook een probleem met de bus die Sabine normaal gezien na haar werk zou nemen. “Ik was van plan om in Oostende op te stappen om 17.09 uur, maar deze bus stond geschrapt in de app. Dat wil zeggen dat ik pas om 18.15 uur een volgende bus had. Vroeger waren er tussen 16.30 en 18 uur meerdere bussen, maar ook dat is gewijzigd. Dat wordt voor de schoolgaande jeugd opnieuw een probleem.”

Ellen Hoorne, adjunct-directeur van het Ensorinstituut in Oostende bevestigt dit: “Er waren verschillende leerlingen te laat op school door de nieuwe uurregeling, te volle bus(sen) en te late bus(sen). Er kwamen vooral veel klachten binnen over de buslijn 51.”

In het Vesaliusinstuut arriveerden een 5-tal leerlingen te laat. “Hun bus kwam pas om 8.22 uur aan in Oostende. Voor hen is het nipt om op tijd op school te geraken voor de start ’s ochtends.” (FV)

The post Sabine (42) is niet te spreken over nieuwe busregeling: “Ik zag heel wat scholieren staan die niet meer konden opstappen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »