RSL Jazz is terug van weggeweest, dit jaar op 25 mei in Site Noord

Na een pauze in 2023 is er op 25 mei een nieuwe editie van RSL Jazz, een samenwerking tussen De Spil, Gent Jazz, Jazz Kop en de stad Roeselare.

RSL Jazz maakte de voorbije jaren naam als alternatief jazzfestival, als een avontuurlijke ontdekkingstocht naar jazz, hiphop en alternatieve sounds. Jazz dekte de lading maar RSL Jazz was al die jaren veel meer dan dat ene hokje.

Nog iets wat het festival uniek maakt is de zoektocht van de organisatoren naar een onontgonnen terrein, een uitzonderlijke locatie. Zo streek RSL Jazz neer in de tuinen van de Rodenbachvilla, in de bunker op Krottegem, in de oude gebouwen van Hanekop aan de kop van de vaart in de Trakelweg en in de voormalige bibliotheek op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. In mei vindt de zevende editie plaats op de Site Noord in de Désiré Mergaertstraat. Nu is daar nog een pop-up skatepark maar op 25 mei wordt het de plaats waar lokale, nationale en internationale muzikale gasten samenkomen met jong talent en met een nieuwsgierig publiek. (BCR)

The post RSL Jazz is terug van weggeweest, dit jaar op 25 mei in Site Noord is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »