Roger en Andrea vieren briljanten huwelijksgeluk

Roger Hoedt (geboren op 9 juli 1934 in Pervijze) en Andrea Van Hulle (geboren op 30 november 1935 in Brugge) uit de Legeweg in Sint-Andries vierden vorige week zaterdag hun briljanten huwelijksjubileum in het Oosthof in Snellegem.

De twee, die beiden uit een echte landbouwfamilie voortkomen, leerden elkaar kennen tijdens een familiebezoek naar aanleiding van de kermis in Pervijze. Op 6 januari 1959 traden ze in het huwelijk en daarna kregen ze vier kinderen: dochters Sabine en Sonia en de tweeling Jan en Karl. Intussen zijn er al tien kleinkinderen: Kim, Ben, Sam, Wannes, Lief, Saar, Ruben, Aline, Iloné en Aloïs. Verder zijn er ook nog vijf achterkleinkinderen met Hazel, Berk, Ceder, Niels en Tars. Van 1960 tot 1990 woonden ze met drie generaties samen op de boerderij.

Roger werkte een tijdlang voor de groendienst van de Stad Brugge. Hij zorgde onder meer voor het onderhoud van het terrein op Jan Breydel. Het koppel ging graag kaarten in Huize Wellecome en fietsen, maar dat lukt nu minder goed. Nog elke zondag gaan ze naar de mis en nadien op restaurant voor een lekker etentje. Roger werkt nog graag in zijn moestuin en zorgt voor het houtvoorraad voor de winter. Bij slecht weer is hij bezig met woordzoekers en leest hij de krant voor. Zij houdt van koken. Burgemeester Dirk De fauw ging die het koppel feliciteren met hun briljanten jubileum.

The post Roger en Andrea vieren briljanten huwelijksgeluk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »