Poolse politie houdt twee gezochte parlementariërs aan in presidentieel paleis

De twee PiS-politici zijn veroordeeld voor machtsmisbruik toen ze aan het hoofd stonden van de Poolse anti-corruptiedienst. President Andrzej Duda verleende hen gratie, maar daar zette het Hooggerechtshof een streep door. Premier Tusk spreek van belemmering van de rechtsgang.

 

Meer krantenkoppen in België

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »