Ploegleider van Eli Iserbyt ziet vier topfavorieten voor BK veldrijden in Meulebeke

Voor Jurgen Mettepenningen, manager van het Pauwels Sauzen-Bingoalteam, zijn er zondag vier topfavorieten voor het BK veldrijden. Tijdens een persconferentie in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde vernoemde hij Thibau Nys, Laurens Sweeck en twee van zijn renners: Eli Iserbyt en uittredend kampioen Michael Vanthourenhout.

“Wij gingen woensdag het parcours in Meulebeke met het team verkennen. Zondag gaat het wellicht dooien. De omloop zal dan wellicht een metamorfose ondergaan maar Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout hebben zo toch al eens het gevoel gehad met de omloop. Het parcours in Meulebeke is altijd mooi maar de verkenning leerde me wel dat het geen technische omloop is. Er steken heel veel rechte stukken in, er is weinig interval. De dooi zal zijn werk doen waardoor we loopstroken en een zware omloop krijgen. Het Belgisch kampioenschap wordt een ‘echte’ cross en is altijd iets heel speciaals”, stelde Mettepenningen.

Met Iserbyt en Vanthourenhout heeft de ploeg twee serieuze kanshebbers op de eindzege. “Ik zie zondag slechts vier topfavorieten aan de start verschijnen. Dat zijn Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout met naast hen Laurens Sweeck en Thibau Nys. Voor de rest van het deelnemersveld zie ik niet echt een grote rol weggelegd. De outsiders zullen misschien wel een tijdje meegaan maar in de finale zullen zij het niet afmaken”, legde hij uit. “Van de vier die ik citeerde steekt er ook niemand echt bovenuit. Elk van hen start met muizenissen in het hoofd. Eli Iserbyt was aan heel sterk seizoen bezig maar werd ziek. Gelukkig zag ik in Zonhoven de Eli terug die ik wou zien. Michael Vanthourenhout kent ups en downs. Hij staat er wel steeds op de grote momenten. Zondag is zo’n groot moment. Laurens Sweeck heeft ook een moeilijk seizoen en start in Meulebeke zonder zege. Thibau Nys zal ook niet met het volste vertrouwen naar het BK afzakken. Die kent dit seizoen een jeugdige wisselvalligheid. Ik zet ze daarom alle vier op gelijke hoogte.”

De manager wil de Belgische titel alvast in eigen ploeg houden. “Wie zondag wint, zal een verdiende winnaar zijn. Wij willen de titel zeker binnen de ploeg houden. Dan zullen we ook als team moeten rijden. Eli en Michael zullen elkaar goed moeten begrijpen willen we ons doel bewerkstelligen.”

The post Ploegleider van Eli Iserbyt ziet vier topfavorieten voor BK veldrijden in Meulebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »