Otegem is klaar voor de jaarlijkse cyclocross: “Niet evident om uit te rijden”

Wie de jongste dagen door Otegem reed, kon er niet naast kijken. Ze zijn klaar om maandag een massa publiek te ontvangen voor de drie crossen die er verreden worden. “Met namen als Joran Wyseure, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Tim Merlier bij de heren en ook de top bij het damesveldrijden aan de start, belooft het opnieuw een sportieve hoogdag te worden voor Otegem”, zegt voorzitter Benny Lavaert.

Het is al enkele weken te zien in Otegem: de voorbereidingen van de cross zijn volop aan de gang. Een groot deel van het parcours is al een tijdje uitgezet zodat eventuele slechte weersomstandigheden de laatste week geen roet in het eten kunnen gooien.

15 jaar sponsorschap

Minder zichtbaar is ook het vele werk dat achter de schermen gebeurde, niet in het minst de zoektocht naar sponsors. Voorzitter Benny Lavaert was blij te kunnen aankondigen dat Betafence opnieuw als hoofdsponsor fungeerde. Of dit ook de komende jaren zo zal blijven, is een open vraag. “Het is inderdaad zo dat Betafence vroeger altijd een engagement aanging voor vijf jaar. Dit contract was vorig jaar afgelopen en is nu vernieuwd voor slechts één jaar. In de toekomst zal de samenwerking dus jaarlijks moeten herzien worden”, aldus Kurt Velghe van Betafence. “We hebben er nu al 15 jaar sponsorschap opzitten en zijn best tevreden over de return. Het leverde ons heel wat naambekendheid op, wat uiteraard belangrijk is, en voor een bedrijf met vestiging in Zwevegem vind ik het belangrijk visueel aanwezig te zijn op dergelijk wielerhoogfeest”, aldus nog Velghe, die eraan toevoegde dat de beslissing om te sponsoren bij de hoofddirectie ligt.

Berg geld

Benny Lavaert ergert zich ook aan een onlangs verschenen artikel in een nationale krant waarin gesteld werd dat de zogenaamde losse crossen op een berg met geld zitten. “Dit was te lezen in een interview met mensen van Golazo. Daar werd gesteld dat de crossen die niet verbonden zijn aan een overkoepelende organisatie, zoals de onze, de renners beter betalen. Dit schept de perceptie dat de renners hier veel geld kunnen scheppen, en dat is niet zo. Wij zitten niet op een berg geld, integendeel. We moeten heel wat werk verzetten om onze sponsors binnen te halen.”

Otegem Boven vroeg een recht van antwoord aan de bepaalde nieuwskrant, maar kreeg dit niet, iets wat de organisatoren van de Otegemse cross nog bozer maakte.

Het parcours van de cross bleef grotendeels ongewijzigd. “Dit is inderdaad nagenoeg hetzelfde gebleven. Wel is de aankomstlijn terug getrokken in de Heestertstraat, waar vroeger ook de aankomst was. De start van de drie wedstrijden blijft wel zoals vorig jaar”, geeft parcoursverantwoordelijke Franky Herpol mee.

Drie wedstrijden

Maandag worden er drie crossen gereden. Een voor de dames, een voor de heren en een voor G-sporters of mensen met een beperking. Volgens Sem Vanhessche, directeur van de Hoge Kouter in Kortrijk een goede zaak. “We dragen sport hoog in het vaandel bij de Hoge Kouter en hopen maandag met acht van onze mensen aan de start te verschijnen. Het is wel een zwaar parcours en dus niet altijd evident om de wedstrijd uit te rijden.”

Bij de twee andere crossen kon men zich al verzekeren van gekende namen die aan de start zullen verschijnen. “Met namen als Joran Wyseure, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Tim Merlier bij de heren en ook de top bij het damesveldrijden aan de start, belooft het opnieuw een sportieve hoogdag te worden voor Otegem.”

Goed om te weten is dat de shuttlebussen, die in diverse randgemeenten volk ophaalden en terugbrachten, niet meer rijden. Er is wel een fietszone als zoenzone voorzien. Wie met de fiets komt, kan die stallen achter het oud gemeentehuis in de Zwevegemstraat. Er zijn ook twee zoenzones, een aan de kruising tussen de Ingooigemstraat met de Nederkouter en een in de Zwevegemstraat.

Parkeerplaatsen voor personen met een beperking bevinden zich aan OC De Spoele, te bereiken via de Scheldestraat.

The post Otegem is klaar voor de jaarlijkse cyclocross: “Niet evident om uit te rijden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk

Kyara Linskens gaat aan de slag bij Dinamo Koersk, zo maakte de Russische basketbalclub zaterdag bekend. De 27-jarige center speelde de laatste twee jaar voor het Franse Lattes-Montpellier, waar ze 9,1 punten, 5,2 rebounds en 2 assists per match liet optekenen.
The post Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christiana en Maurice zijn een diamanten paar

Ter gelegenheid van hun 65ste huwelijksverjaardag werden Maurice Baert (83) en Christiana Claeys (81) door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Maurice werd geboren in Waregem op 25 augustus 1941. Hij werkte bij Dhaliieux-Vansteenkiste, Gebroeders Devos, Bulcaen en Balta. Christiana werd geboren in Sint-Eloois-Vijve op 5 maart 1943. Ze werkte bij Nuyttens en Transval. Ze
The post Christiana en

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

Vlaams Rampenfonds verwerkte al kwart van de schadedossiers van grote wateroverlast in november 2023

Na de wateroverlast werden er vanuit de Westhoek maar liefst 354 schadedossiers ingediend bij het Rampenfonds van de Vlaamse overheid. Samen met de rest van Vlaanderen komt dat neer op een totaal van 560 aanvragen. Op vandaag werd er al 25,4 procent daarvan verwerkt.
The post Vlaams Rampenfonds verwerkte al kwart van de schadedossiers van grote wateroverlast in november

Lees meer »

K3 onderbreekt filmopnames in Malta voor tripje naar eigen land: “Het is toch vermoeiender dan gedacht”

Bijna 4.000 enthousiaste kinderen verzamelden vandaag in Hofstade voor de vierde editie van K3 RUN&FUN. Een samenwerking tussen Sport Vlaanderen en Studio 100 voor een heuse belevingsloop voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. “Veel kinderen denken vaak dat sport saai of stom is, met dit event proberen we daar verandering in te brengen”, aldus Marthe. Ze dragen

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »

Crisis bij energie-installateur H&S Powersolutions: “Ik vrees dat ik mijn 26.000 euro nooit ga terugzien”

Alweer dreigt een energie-installateur in Vlaanderen failliet te gaan. Deze keer gaat het over H&S Powersolutions, een Limburgs bedrijf dat onder meer zonnepanelen installeert. Tientallen mensen voelen zich gedupeerd door het bedrijf, waaronder ook Ilona (40) uit Houthalen en Ludo De Mol (54) uit Heverlee. Aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou vertellen zij hun verhaal: “Ik betaalde 26.000 euro voor een dakrenovatie

Lees meer »

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn zeker negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”,

Lees meer »

Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen

Opvallende nieuwkomer bij de verkiezingen in Oostende is Samen voor Democratie (SVD). Het gaat om een éénmanslijst. “We hebben over Oostendse thema’s wel degelijk duidelijke standpunten”, zegt Domien Ballegeer (30).
The post Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis van broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders vermoorden, erven

Lees meer »