Oostendenaar die 30.000 euro scheefsloeg van zijn oma moet gok- en drugsverslaving aanpakken

Een 37-jarige Oostendenaar heeft voor Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor afpersing, belaging en informaticabedrog. M.S. plunderde de rekening van zijn grootmoeder om zijn gok- en drugsverslaving te bekostigen.

Op 27 oktober 2020 schakelde het toen 77-jarige slachtoffer de politie in omdat haar kleinzoon zonder haar toestemming geld van haar rekening had gehaald. Ze verklaarde dat M.S. dit al drie jaar lang deed. Naar eigen zeggen vroeg hij aanvankelijk vriendelijk om geld en gaf ze haar bankkaart gemakkelijk mee. Maar steeds vaker begon hij geld te eisen en bedreigde hij haar zelfs als ze weigerde. Hij haalde ook steeds meer geld af dan hij haar wijs probeerde te maken.

Onderzoek wees uit dat M.S. vier à vijf keer per week geld kwam vragen van zijn grootmoeder in Aartrijke. De Oostendenaar had naar eigen zeggen geld nodig om zijn zware gok- en drugsverslaving te bekostigen. Hij hield zich vooral bezig met pokeren. Volgens het slachtoffer haalde M.S. zonder toestemming ruim 60.000 euro van haar rekening, maar de rechtbank achtte ‘slechts’ 30.000 euro bewezen. Dat bedrag moet hij nu terugbetalen aan zijn oma.

M.S. moet zich de komende jaren aan een reeks strikte voorwaarden houden. Zo moet hij zijn drugs- en gokverslaving aanpakken. Zijn moeder – de dochter van het slachtoffer – stond mee terecht in de zaak. Maar de rechtbank achtte het niet bewezen dat de 61-jarige vrouw uit Torhout samenspande met haar zoon en sprak haar vrij. (AFr)

The post Oostendenaar die 30.000 euro scheefsloeg van zijn oma moet gok- en drugsverslaving aanpakken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »