Ontdek de nieuwe pizzeria Il Maestro van 25-jarige Yassine: “Ambachtelijke pizza’s met veel smaak”

Op de hoek van de Beheerstraat en de Hendrik Beyaertstraat bevindt zich sinds drie weken een nieuwe pizzeria ‘Il Maestro’. De eerste zaak van Kortrijkzaan Yassine Bansaha (25). “Op de kaart staan enkel pizza’s, ambachtelijk bereid met zelfgemaakte deeg en tomatensaus. Zoals het hoort.”

“Je moet durven springen als je jong bent”

Yassine behaalde zijn bachelor immobiliën en verzekeringen aan VIVES Kortrijk. “Tijdens mijn studentenjaren werkte ik als pizzaiolo in een Kortrijkse pizzeria en deed vier jaar ervaring op. Pizza maken zit in mijn vingers. Toen ik afstudeerde en met mijn diploma businessmanagement op zak dacht ik eraan om bijvoorbeeld in een vastgoedkantoor te werken, maar het was mijn broer die me aanmoedigde om mijn eigen pizzeria op te starten. Je moet durven springen als je jong bent, wanneer je nog niet veel andere verantwoordelijkheden hebt.”

“Vooral de reactie van mensen doet me deugd wanneer de pizza op tafel komt en na de eerste hap”

Op de kaart van Il Maestro staan 20 pizza’s. “Met een traditionele dunne bodem. De korst is krokant en de binnenkant is zacht. Ik vind het ineensteken van verschillende ingrediënten fantastisch en geef veel smaak aan mijn pizza’s. Ik maak ze volledig met de hand. Mijn favoriet en specialiteit, zoals de naam het doet vermoeden, is de ‘Maestro’. Een simpele margherita met rucola, scaglia di grana en kersttomaatjes. Mijn meest kleurrijke pizza die ook goed in de smaak valt is de ‘4 stagioni’ met ham, champignon, Italiaanse pepers en zwarte olijven.”

Yassine houdt het interieur simpel met een gezellige touch en schilderde zijn zaak in warming ember © MD

Alle pizza’s zijn in diameter 33 centimeter en variëren van 12 tot 17 euro. Je kan ook zelf je pizza samenstellen door te kiezen uit de 15 supplementen. “Vooral de reactie van mensen doet me deugd wanneer de pizza op tafel komt en na de eerste hap. Tot nu toe kreeg ik enkel positieve reacties. Ik denk dat veel klanten zo’n jonge gast niet verwachten.” Op de kaart staan een viertal mocktails met als favoriet de Passion Fruit Paradise. In de toekomst wil Yassine ook pasta’s en ciabatta’s serveren.

Il Maestro is open van 18 tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag tot 23 uur. De pizzeria is op maandag gesloten. Je kan de pizza’s bestellen en laten leveren door te bellen naar 0497/71.27.21.

The post Ontdek de nieuwe pizzeria Il Maestro van 25-jarige Yassine: “Ambachtelijke pizza’s met veel smaak” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »