Man riskeert vier jaar cel voor jarenlange onmenselijke behandeling van vrouw en kinderen

Een 59-jarige man uit Kortrijk riskeert vier jaar cel voor de jarenlange mishandeling en onterende behandeling van zijn vrouw en kinderen. Op een verhoor verklaarde de man dat ouderlijk geweld toegelaten is, zolang er geen sporen zijn. Hij vroeg de volledige vrijspraak, volgens zijn advocate gaat het om valse aantijgingen in het kader van een vechtscheiding.

Het koppel heeft samen drie kinderen waarvan er intussen meerderjarig zijn. Tijdens hun jeugd zouden ze echter jarenlang onmenselijk behandeld zijn. “Een dochter moest in het ziekenhuis zeggen dat er een metalen staaf op haar been gevallen was maar haar vader had haar een schop gegeven met veiligheidsschoenen aan”, beschreef het Openbaar Ministerie. “Een zoon werd regelmatig buitengesloten op het terras of moest in de kelder zitten. Hij zat er zodanig vaak dat hij zelfs eten verstopte in de kelder.”

Een zoon zou ook stokslagen gekregen hebben en een leerkracht merkte op dat hij erg bang was voor zijn vader. De intussen ex-vrouw van de beklaagde deelde in het geweld en diende ook klacht in voor verkrachting tijdens hun relatie.

De man zelf ontkent echter alle beschuldigingen. “Het horrorverhaal van het Openbaar Ministerie is gebaseerd op de eerste verklaring van de kinderen maar die hebben ze later bijgesteld”, zei de advocaat van de man. “Ze stonden duidelijk onder druk van hun psychisch gestoorde moeder. Ze diende beredeneerd klacht in toen hun echtscheiding moeilijk geregeld geraakte.”

“Ik ben 24 jaar samen geweest met mijn vrouw en hou van mijn kinderen”, zei de man zelf. “Ik heb nog steeds een goed contact met hen en vind deze beschuldigingen heel erg.” Vonnis op 13 februari. (JF)

The post Man riskeert vier jaar cel voor jarenlange onmenselijke behandeling van vrouw en kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »