62ste editie van het Commercieel Festival was recordeditie

De 62ste editie van het Komens Commercieel Festival is afgelopen. De organisatie kan terugblikken op een ware recordeditie, die de cijfers van vorig jaar verpulverde. Meer dan 12.000 deelnemers gingen volop voor een prijzenpakket van 25.000 euro.

Stempels verzamelen bij iedere aankoop die bij een deelnemende handelaar wordt geplaatst. Het recept van het Commercieel Festival is in de afgelopen 6 decennia nauwelijks veranderd.

“Al zijn de prijzen wel heel wat aantrekkelijker geworden”, grapt organisator Vincent Delbecque. “Vroeger spaarde men punten in een poging pakken koffie te winnen, nu lonkt een prijzenpakket van 25.000 euro. Van aankoopbonnen die schommelen tussen 50 en 100 euro tot een reischeque ter waarde van 2.000 euro? Het viel allemaal te winnen en de klanten lieten het zich geen twee keer vertellen. Vooral de volledig uitgeruste vitrines, die afgelopen maand doorheen de gemeente konden worden bekeken, konden op heel wat belangstelling rekenen. Zeg nu zelf: wie zou niet huiswaarts willen trekken met een vitrine ter waarde van 2.000 of 4.000 euro? In totaal konden we zo meer dan 12.000 deelnemende tickets verzamelen, een toename van 25 procent in vergelijking met vorig jaar. De winnende nummers werden tijdens het slotevent getrokken en nu heeft iedereen tot 31 januari de tijd om zijn of haar winnend ticket te komen inwisselen.”

Enorme boost

Een toename van 25 procent dus, deels te danken aan de deelname van Comines. Voor het eerst werd grensoverschrijdend gewerkt en konden mensen punten sprokkelen in de handelszaken van zowel Komen-Waasten als het Franse Comines.

“Het klopt inderdaad dat dat een enorme boost heeft gegeven aan het verhaal. Waar we in 2021 nog konden rekenen op de deelname van 49 handelszaken, waren er het dit jaar niet minder dan 81. Voor de Komenaars was het trouwens een evidentie. Heel wat mensen uit onze gemeente hebben de gewoonte om zowel hier als in het Franse Comines hun aankopen te plaatsen. Die grens is voor velen slechts een formaliteit. Bij onze zuiderburen werd het Commercieel Festival gesmaakt, want zowat alle Franse deelnemers gaven nu al te kennen dat ze volgend jaar opnieuw deelnemen.”

The post 62ste editie van het Commercieel Festival was recordeditie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CEO van Child Focus vindt het goed dat Sven Pichal publiek proces krijgt: “De problematiek moet uit het verdomhoekje”

Radiomaker Sven Pichal (45) moet zich op 18 november voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. Het wordt een publiek proces, in tegenstelling tot wat zijn verdediging vroeg. Nel Broothaerts, CEO van Child Focus, ziet een groot maatschappelijk belang: “Het stigma moet uit het verdomhoekje.”

Lees meer »

Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër

Door de concurrentie van onder meer de Rondes van Spanje en Groot-Brittannië zijn al heel wat topcoureurs in de WorldTour aan de slag. Voor wedstrijdverantwoordelijke Pieter-Jan Debackere is het dan ook geen sinecure om een kwaliteitsvol peloton samen te stellen. Niettemin komen er zeker al minstens 160 renners aan de start in Izegem, onder meer ook Dries De Bondt, de

Lees meer »

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »

Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging

Pro Nieuwpoort heeft een volledige kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen van volgende maand voorgesteld. “Mijn ambitie was om een volwaardige lijst samen te stellen die een geloofwaardig alternatief kan zijn voor het huidige bestuur”, vertelt Nicolas Vermote, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.
The post Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging appeared first on KW.be.

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Voor één keer geen Bondgirl: kijkers verbaasd over erg expliciete seksscènes van Daniel Craig met een man in nieuwe film ‘Queer’

Daniel Craig (56), vooral bekend van zijn rol als James Bond, trekt veel aandacht in Venetië met zijn acteerprestaties in de nieuwe film ‘Queer’. In deze dramafilm speelt hij een homoseksuele Amerikaanse expat en vertolkt hij meerdere expliciete liefdesscènes met een man, waarmee hij het publiek duidelijk wist te imponeren. Zijn optreden werd beloond met een langdurig applaus en een

Lees meer »

“Ik kreeg al eens een bierblikje naar mijn hoofd”: Stad Oostende controleert voor een laatste keer deze zomer sluikstorters op het strand

In de zomermaanden voerden gemeentelijke vaststellers, gemeenschapswachten en de lokale politie zes acties uit op het achterlaten van afval en sluikstorten in Oostende. Zeker sinds de immense afvalberg die op 12 augustus op het strand achterbleef, zijn ze extra alert. Nu de zomer op zijn einde loopt, trokken enkele medewerkers van OVAM en gemeentelijke vaststellers van Stad Oostende nog een

Lees meer »

Na break-up bezingt Laura Tesoro haar (woelige) datingleven: “Liever naïef, dan nooit een risico te nemen”

De zomer van 2024 is er eentje om in te kaderen voor zangeres Laura Tesoro (28). Niet alleen mocht ze elke zondag schitteren als presentatrice van ‘Tien om te zien’ bij VTM, met meer dan 20 live-concerten doorheen Vlaanderen gaat ook haar eigen muziekcarrière enorm hard. Dat heeft ze te danken aan haar topprestaties in het laatste seizoen van ‘Liefde

Lees meer »

Inzet in Anzegem stelt lijst van doeners voor en gaat voor verkeersveiligheid, meer inspraak én dorpen die bruisen

De Anzegemse politieke partij Inzet heeft haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Met de helft nieuwe kandidaten ten opzichte van 2018, stelt de partij van kandidaat-burgemeester Jeremie Vaneeckhout dat ze een perfect evenwicht hebben tussen ervaring en vernieuwing. “De kandidaten worden gekenmerkt door hun engagement in het verenigingsleven, horeca en ondernemingen in de gemeente”, stelt lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout (39).

Lees meer »

Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie”

In ‘Lelies’ van InTeam Producties speelt Brecht Callewaert – afkomstig uit Desselgem – de rol van ‘Gravin de Tilly’. Brecht kan zich uitleven in deze rol.
The post Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie” appeared first on KW.be.

Lees meer »