Waarom met een dikke jas achter het stuur kruipen geen goed idee is

Je doet beter geen dikke winterjas aan achter het stuur. Een jas beïnvloedt je bewegingsvrijheid. Daarnaast zal je gordel je minder goed beschermen in het geval van een ongeluk. Om warm te blijven doe je dus beter warme kledij aan, gemaakt van fleece of wol. 

Meer krantenkoppen in België

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

Code geel voor onweer: “Mogelijk wordt nog opgeschaald naar code oranje”

Dinsdagavond trekt een actieve onweerszone van west naar oost over ons land. Dit kan gepaard gaan met veel neerslag op korte tijd, hagel en sterke windstoten. Het KMI heeft code geel afgekondigd vanaf 18 uur. De waarschuwing geldt voor het hele land, uitgezonderd de provincies West-Vlaanderen en Luxemburg. “Volgens de laatste weerkaarten moeten we écht gaan opletten”, waarschuwt HBVL-weerman Ruben

Lees meer »

KIJK. “Ik krijg 8000 euro per maand en per handtekening 350 euro erbij”: youtuber (24) onthult hoeveel geld hij als Europees Parlementslid verdient nadat hij als stunt werd verkozen

De 24-jarige Fidias Panayiotou uit Cyprus heeft in een video op Tiktok onthuld hoeveel hij als Europees Parlementslid verdient. De youtuber zetelt sinds juni onafhankelijk in het parlement, nadat hij onverwacht werd verkozen. In de video somt Panayiotou enkele opvallende bedragen op. Vervolgens vraagt hij lachend aan zijn kijkers of zij vinden dat hij onder- of overbetaald wordt.

Lees meer »

Honderden mensen in tranen tijdens afscheid van Délano (1), die verdronk in tuin: “Je was een lachebekje en het zonnetje in huis”

Honderden mensen namen woensdagmiddag afscheid van de kleine Délano. De jongen had eind juli twee jaar moeten worden, tot begin juli het noodlot toesloeg en hij verdronk in een zwembad in de tuin. Niemand hield het droog tijdens de plechtigheid. “De dag dat ik jou voor het eerst in mijn armen sloot, was ik op slag verliefd”, klonk het bij

Lees meer »

Gloednieuwe afleveringen van Huizenjagers in de Westhoek: “Van rivaliteit tussen elkaar is er nauwelijks sprake”

Vanaf 15 juli wordt het tiende seizoen van Huizenjagers hervat. Drie West-Vlaamse makelaars – Indchara, Jason en Steve – strijden vier dagen lang voor de meeste punten en hopen de potentiële kopers te overtuigen om een bod uit te brengen.
The post Gloednieuwe afleveringen van Huizenjagers in de Westhoek: “Van rivaliteit tussen elkaar is er nauwelijks sprake” appeared first

Lees meer »

N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar

“Thuis in een welvarend, warm en veilig Brugge”. Dat zijn de krachtlijnen van het kiesprogramma dat N-VA Brugge bewust op de Vlaamse feestdag presenteerde, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale N-VA-lijst is flink verjongd, ook al is de oudste kandidate 87 jaar.
The post N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar appeared first

Lees meer »

Oostduinkerke krijgt als eerste kustgemeente nieuwe strandafvalbakken

Oostduinkerke werd als eerste kustgemeente geselecteerd om nieuwe strandafvalbakken te plaatsen in het kader van het Europese project ‘Plastic Free Coastline’. Provinciebedrijf Westtoer, OVAM, Proper Strandlopers en acht kustgemeentes zetten samen de schouders onder dit initiatief om onze stranden proper te houden.
The post Oostduinkerke krijgt als eerste kustgemeente nieuwe strandafvalbakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

Franse verkiezingen draaien uit op reeks verrassingen, al kwam 1 voorspelling toch uit: een politieke patstelling dreigt

De verkiezingen in Frankrijk zijn uitgedraaid op een reeks verrassingen: Rassemblement National werd dan toch niet de grootste partij en de partij van Emmanuel Macron hield beter stand dan verwacht. Maar 1 ding is geen verrassing: een politieke patstelling dreigt. En dus "beloven het nog moeilijke weken te worden van onderhandelingen en strategische spelletjes".

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »