Twintiger uit Beernem wordt voor date naar Brugs sportcentrum gelokt, maar wordt er afgeranseld, spilfiguur krijgt achttien maanden cel

Hij hoopte op een date met een meisje uit Ichtegem, maar wat een Beernemnaar wachtte in het Brugse sportcentrum Koude Keuken was allesbehalve romantisch. De twintiger werd er een neusbreuk geschopt. Ruim drie jaar later hebben de drie daders tot achttien maanden effectieve celstraf gekregen. “Dat zijn ex achter de feiten zat, was heel pijnlijk om te horen”.

Op 3 juli 2020 werd het slachtoffer via Facebook gecontacteerd door L.M. (22). De jonge vrouw uit Ichtegem stuurde aan op een date en de twee spraken af in het sportcomplex Koude Keuken in Sint-Andries. Maar op het moment dat de 29-jarige Beernemnaar samen met het meisje op een bankje ging zitten, doken uit de struiken plots drie mannen op die zijn gezicht bewerkten met vuistslagen.

Neusbreuk

Het slachtoffer verloor even het bewustzijn, maar toen hij bijkwam, kon hij naar zijn auto vluchten. Maar Bruggeling G.V. (29) sleurde hem terug uit de wagen en begon hem tegen het hoofd te schoppen.

Het slachtoffer vluchtte vervolgens te voet weg en vond verderop hulp. “Mijn cliënt kwam weg met een neusbreuk en een hersenschudding”, pleitte meester Annelien Welvaert. “Maar voor hetzelfde geld stonden we nu voor assisen.”

Opgejut door ex

Onderzoek wees uit dat de daders opgejut werden door de ex-vrouw van het slachtoffer. Daags voor de feiten was het voormalige koppel voor de familierechtbank verschenen, waarna de vrouw aan enkele kennissen verteld had dat haar ex een flink pak rammel verdiende. “Dat zijn ex achter de feiten zat, was voor mijn cliënt heel pijnlijk om te horen”, aldus nog meester Welvaert.

G.V., die in het verleden al zes keer veroordeeld werd voor slagen, deelde als aanstoker de zwaarste slagen uit en kreeg achttien maanden effectieve celstraf. “Hij was onder invloed van drugs en heeft zijn kop zot laten maken”, aldus advocaat Mathieu Langerock. Oostkampenaar D.D. (29) kreeg twaalf maanden celstraf met uitstel, Bruggeling R.V. (40) tien maanden effectief.

Drugsverslaving

De jonge vrouw die het slachtoffer in de val lokte, keek aan tegen tien maanden cel, eventueel met uitstel, maar komt weg met een opschorting. “Ze kampte met een zware drugsverslaving en kan zich niets meer herinneren van de feiten”, pleitte haar advocate. Mocht L.M. de komende vijf jaar nieuwe feiten plegen, kan ze alsnog een straf krijgen opgelegd. (AFr)

The post Twintiger uit Beernem wordt voor date naar Brugs sportcentrum gelokt, maar wordt er afgeranseld, spilfiguur krijgt achttien maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen”

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit. Zopas nam de organisatie een tweede gebouw in gebruik, in het centrum van Ploegsteert. Met de uitbreiding komt ook de garantie dat ze iedere uithoek van de uitgestrekte gemeente van hun dienstverlening kunnen voorzien.
The post Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Aadil Diwan Ali en de Kortrijk Warriors zetten cricket in de kijker in VRT1-programma ‘Goed Gespeeld’: “Vrij makkelijk om aan te leren”

Voor Aadil Diwan Ali (33) heeft de sport cricket weinig geheimen meer. Onlangs schitterde hij nog in het VRT 1-programma ‘Goed Gespeeld’, waarin hij samen met zijn neef Zeshan cricket in de kijker plaatste. Aadil woont in Kuurne maar richtte in 2020 samen met zijn neef Addnaan het cricketteam Kortrijk Warriors op. Inmiddels is er al een mannen- en vrouwenploeg

Lees meer »

“Top vijf de ambitie, podium de grote droom”: lichtere, scherpere en sterkere Remco Evenepoel is klaar voor zijn Tourdebuut

Nog drie dagen en het is zover. Dan maakt Remco Evenepoel (24) zijn langverwachte debuut in de Tour de France. Met grenzeloze eerbied voor de grootste en belangrijkste koers ter wereld, vaak hard en meedogenloos. Maar ook met opgekrikt zelfvertrouwen sinds de Dauphiné, klaar voor de strijd. “Eén à anderhalve kilo lichter maakt al snel tien, vijftien watt winst en

Lees meer »