RECONSTRUCTIE. Hoe omstreden keuze goed uitdraaide en Marc Overmars van Antwerp erg snel een betere club maakte

Op dinsdag 21 maart 2022 werd Marc Overmars (49) werd voorgesteld als Directeur Voetbalzaken bij Antwerp. Overmars’ aanstelling was omstreden en gewaagd, maar in no-time werd Antwerp er op sportief vlak wel beter van. “Straf hoe snel hij zijn stempel kon drukken.” Een reconstructie hoe de Nederlander dat voor elkaar kreeg. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse overheid informeerde te laat over PFOS-vervuiling in Zwijndrecht: rechter legt morele schadevergoeding van 1 euro op

Het Vlaams Gewest en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gingen in de fout door pas in 2021 te communiceren over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Dat heeft de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist: OVAM en het Vlaams Gewest hebben zich niet gedragen zoals van een zorgvuldige overheid mag worden verwacht. Beide moeten nu een morele schadevergoeding van één

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Van extreme regen tot 2 meter sneeuw: code rood in 6 Europese landen voor explosieve weersitua­tie

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. Momenteel ontplooit er zich daar een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In heel wat landen worden er op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht op enkele dagen tijd. In de Oostelijke Alpen is zelfs één

Lees meer »

Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat niet over anders zijn, maar over jezelf zijn”

De Waregemse illustrator Flore Deman (32) en grafisch vormgever Femke Vanbelle (34) uit Brugge stellen hun gloednieuw prentenboek voor. In Kamertje ikke vertellen ze het verhaal van twee verschillende personages. “We ergeren ons aan boeken die het hebben over ‘anders zijn’. De focus moet liggen op ‘jezelf zijn’.”
The post Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat

Lees meer »

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »

Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar niet helemaal

Vorig weekend werd met een slotevenement, dat nog eens honderden bezoekers lokte, de Sneaker Expo in Eperon d’Or in Izegem afgesloten. “Maar de sneakers verdwijnen niet uit het museum. Een wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers zal opgesteld blijven”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar

Lees meer »

“Staat de wodka koud?” Enkele uren later reed een dronken Youri H. (35) Francis (16) dood: hij riskeert negen jaar cel

Youri H. (35), die op 1 augustus 2022 de 16-jarige Francis op zijn fiets doodreed in Temse, riskeert daarvoor negen jaar cel. “Ik weet niets meer van die avond”, herhaalde de beklaagde meermaals. “Laf en egoïstisch”, zo omschreef de procureur zijn gedrag. “U dronk zich doelbewust lazarus en maakte van uw wagen zo een moordmachine.”

Lees meer »