“Ouder worden hoeft niet saai te zijn”: Poperinge werkt met opvallende campagne aan beeldvorming van ouderen

De Poperingse dienst seniorenzorg wil met een opvallende campagne en een bevraging werken aan de beeldvorming van senioren. “We willen begrijpen welk beeld er leeft rond ouder worden in onze stad en eventuele vooroordelen aanpakken”, aldus schepen Vanderhaeghe.

“Ondanks de vele positieve aspecten van ouder worden, kampt onze samenleving vaak met misvattingen en taboes rond deze levensfase. De stad Poperinge wil deze denkbeelden aanpakken, met als eerste stap een opvallende campagne en bijhorende bevraging”, zegt Poperings schepen voor seniorenzorg Bryan Vanderhaeghe (Samen Vooruit).

“We willen begrijpen welk beeld er leeft rond ouder worden in onze stad en eventuele vooroordelen aanpakken. De bevraging richt zich op zowel oudere als jongere inwoners en wordt ondersteund door een campagne waarbij twee actieve Poperingse senioren aantonen dat ouder worden niet per se saai, traag of rustig hoeft te zijn.”

Vragenlijst

De twee Poperingse senioren die de campagne ondersteunen zijn Frans Degruytter en Irene Vandenberghe. Frans is al zijn leven lang vrijwilliger bij KFC Poperinge. Eerst als speler, daarna als trainer en arbiter en vandaag vind je hem nog vaak aan de jetons bij de ploeg van zijn hart. Irene, Reine voor de kennissen, actieve, sociale vrouw met het hart op de tong.

Inwoners van Poperinge kunnen de vragenlijst op verschillende manieren invullen. Dit kan online of op papier bij verschillende locaties in de stad, waaronder lokaal dienstencentrum De Bres, Huize Proventier, de bibliotheek en de buurtsalons. De deadline voor deelname is 31 januari.

“Na de verzameling van de enquêteresultaten in januari 2024, zal de werkgroep actief aan de slag gaan met de bevindingen. Het doel is om op basis van deze input initiatieven te ontwikkelen die de beeldvorming rond ouder worden in Poperinge positief beïnvloeden.”

The post “Ouder worden hoeft niet saai te zijn”: Poperinge werkt met opvallende campagne aan beeldvorming van ouderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gevangenisdirecteur Haren reageert op hallucinante beelden: “Drugs en gsm’s over muur? Niet tegen te houden”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

Hoofdverdachte in hallucinante Franse serieverkrachtingszaak bekent: “Ik ben een verkrachter”

De hoofdverdachte in de hallucinante serieverkrachtingszaak die Frankrijk al weken in de ban houdt, heeft bekend dat hij zijn toenmalige vrouw verkracht en misbruikt heeft. “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”, zei Dominique Pélicot verwijzend naar zijn medeverdachten in de rechtbank. Hij legde daar voor het eerst een verklaring af, nadat hij enige tijd afwezig

Lees meer »

Nelis en Yakari zijn Belgisch kampioen beerpong

Nelis Himpe uit Lichtervelde en Yakari Pyckavet uit Hooglede zijn de nieuwe Belgische kampioenen beerpong. Onder de teamnaam ‘On met la Patate!’ wisten ze na een finale vol spanning aan het langste eind te trekken tegen Gilles Brouckaert en Senne Vandecaveye.
The post Nelis en Yakari zijn Belgisch kampioen beerpong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philippe Geubels zat ooit dronken in de jury van ‘De slimste mens ter wereld’: “Ik was die opnames vergeten”

Philippe Geubels (43) doet in de podcast ‘Achter de schermen’ een verrassende onthulling: de komiek zat ooit behoorlijk beschonken in de jury van ‘De slimste mens ter wereld’. Op de jaarmarkt in Boechout was hij de opnames van de populaire quiz volledig vergeten. “Ik was dan ook al sinds 10 uur ‘s morgens aan het drinken”, geeft hij toe met

Lees meer »

Acht doden en bijna 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “De Israëlische vijand is volledig verantwoordelijk”

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun biepers plots tegelijk ontploften, meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Er zijn ook acht mensen gedood door de “mysterieuze” massale explosies, onder wie een jong meisje en verschillende Hezbollah-strijders. Ook raakten honderden Hezbollah-strijders gewond, ook hooggeplaatste leden van de organisatie en leden van de elitetroepen. De machtige Libanese militie,

Lees meer »

Getouwtrek rond ‘Lili en Marleen’ tussen VTM en producer gaat door: “Dit is in de eerste plaats een geldkwestie”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Deze stad is de ‘boetekoning’ van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »