Man bewusteloos geschopt aan café in De Haan: daders riskeren tot zes maanden effectieve celstraf

Precies een jaar geleden werd een man zwaar toegetakeld aan café The Barrel in De Haan. Het slachtoffer kreeg schoppen tegen het hoofd en verloor het bewustzijn. Drie mannen riskeren nu tot zes maanden effectieve celstraf voor hun aandeel in de knokpartij.

Op 8 januari vorig jaar kreeg beklaagde T.G. (26) tijdens een woordenwisseling aan café The Barrel in De Haan als eerste een vuistslag van het slachtoffer. De Diksmuideling antwoordde met enkele rake klappen en schoppen. A.S. (30) uit De Haan probeerde aanvankelijk om de kemphanen uit elkaar te houden, maar gooide zich vervolgens samen met Y.L. (27) uit De Haan in de strijd. De twee gebruikten eveneens grof geweld en toen het slachtoffer al op de grond lag, schopte G. hem nog eens vol in het gezicht.

Het slachtoffer verloor het bewustzijn en moest door een omstaander van de rijweg op het trottoir worden gesleept. Als bij wonder vielen de letsels bij het slachtoffer al bij al mee. Hij was niet arbeidsongeschikt.

Uitlokking

T.G. kreeg in 2020 al eens acht maanden celstraf met uitstel voor slagen. Nu riskeert hij zes maanden effectief, de maximumstraf voor slagen zonder arbeidsongeschiktheid. De twee anderen komen allicht weg met een straf met uitstel of een werkstraf.

Omdat de plooien intussen terug waren gladgestreken, wou het slachtoffer geen verklaring afleggen. “Ze hadden zelfs samen al opnieuw pinten gedronken in het café”, pleitte Stijn Catrysse, de advocaat van T.G. Volgens meester Catrysse was er bovendien sprake van uitlokking. De drie beklaagden drongen aan op een opschorting. De uitspraak volgt op 13 februari. (AFr)

The post Man bewusteloos geschopt aan café in De Haan: daders riskeren tot zes maanden effectieve celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wall Street sluit op record

22:04 De S&P500 sloot op een vers hoogtepunt. Tesla drukte stevig het pedaal in na beter dan verwachte kwartaalverkopen. Eli Lilly profiteerde niet van een goedkeuring van zijn Alzheimer-behandeling.

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Ondanks schadeclaim van 156 miljoen euro: Netflix biedt aanzienlijk bedrag voor nieuwe show van ‘Baby Reindeer’-maker

Netflix heeft door de reeks ‘Baby Reindeer’ al een aanklacht van maar liefst 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro) aan zijn been, maar daar lijkt de streamingdienst zich niets van aan te trekken. Bovendien willen zij dat de maker van de reeks, over een barman die gestalkt wordt door een oudere vrouw, een nieuwe show maakt. Dat meldt ‘The

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »