KIJK. Aderrien (11) wordt met handen omhoog neergeschoten door agent die hij zelf belde

“Toon me je handen! Toon me je handen!” Het is een politie-interventie zoals we ze al vaak gezien hebben in het nieuws en op tv. Maar dan wordt een jongen van amper elf thuis neergeschoten terwijl hij zijn handen in de lucht steekt. 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Balti Kortrijk Spurs A kon op de eerste speeldag niet winnen op het veld van Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A. Toch graaide de ploeg van voorzitter Jurgen Demolie een puntje mee na de 3-2 eindstand (25/17, 11/25, 26/24, 19/25, 15/13). Zondag staat de eerste thuiswedstrijd in eerste nationale op de kalender.
The post Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Lees meer »

Ervaren Angelo Lucas (Sparta Dikkebus – 3A) kijkt uit naar match tegen VKLP

De Spartanen van Dikkebus kregen een zwaar openingsprogramma met achtereenvolgens Proven, KV Koksijde-Oostduinkerke en KFC Poperinge, toch wel drie eindrondekandidaten. Met 6 op 9 om te starten kan het team van Pascal Dermaux zeker niet klagen. “Tegen de Hoppeplukkers was een gelijkspel misschien wel rechtvaardiger geweest want na de pauze hadden ook wij enkele mooie
The post Ervaren Angelo

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Hoe kun je zo nog in de mensheid geloven?”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »