Johan (60) stopt met Tanghe Elektro en Lingerie Infinity in Oudenburg: “Vanaf nu meer genieten”

2024 wordt voor Johan Tanghe uit Oudenburg het jaar van de grote veranderingen in zijn professioneel en politiek leven. “Ik heb de pensioenleeftijd bereikt en wil vanaf nu meer genieten en dingen doen die ik graag doe. Daarom zet ik bij Tanghe Elektro een stap opzij en wordt mijn zoon Matthias zaakvoerder”, vertelt Johan Tanghe.

Johan Tanghe wordt op 19 januari 61 jaar en dat vindt hij een mijlpaal in zijn leven. “Tijd gekomen om meer te genieten en te doen wat ik graag doe. En dat is zeker met de motor rijden.”

Op 1 januari was het 31 jaar dat Johan Tanghe zijn eigen zaak opstartte. “Voordien werkte ik bij Ostend Stores waar ik tien jaar instond voor het onderhoud van de machines. Daar heb ik veel geleerd. Intussen volgde ik avondschool elektriciteit en dat gedurende acht jaar. Ik begon in bijberoep als elektricien tot er meer en meer werk kwam en de tijd rijp was om volledig zelfstandig te worden. In de voorbije 31 jaar werkte ik wekelijks meer dan 40 uur, ook op zaterdag. Nu mag het dus wat rustiger en laat ik de zaak in handen van Matthias. Waar nodig zal ik wel nog wat bijspringen.”

Winkel over te nemen

Naast zijn elektrozaak is Johan Tanghe ook zaakvoerder van Lingerie Infinity in de Marktstraat. Op 8 augustus 2015 opende de winkel de deur. Johan ging er ook wonen en verliet zijn huis in de Oude Brugseweg waar de herinneringen aan zijn lieftallige echtgenote te zwaar werden. In juli 2009 kregen Johan en Matthias namelijk een harde klap te verwerken, toen echtgenote en mama Fabienne Tierssoone op 43-jarige leeftijd verongelukte tijdens een motorrit.

“De winkel is over te nemen en mocht iemand interesse hebben om ook het gebouw te kopen, dan is dat zeker een optie”

“Ik heb er lang over nagedacht, maar ook achter Lingerie Infinity zet ik een punt. De deur gaat dicht op 1 juli. Dankzij Ingrid, het gezicht van de winkel, heeft de zaak een mooie tijd gekend”, verzekert Johan.

“Of ik hier blijf wonen? De winkel is over te nemen en mocht iemand interesse hebben om ook het gebouw te kopen, dan is dat zeker een optie. Waar ik dan zal terecht komen, zien we wel”, stelt Johan Tanghe.

Naast zijn beroepsactiviteiten is er al 18 jaar zijn politiek engagement. “Ik nam in oktober 2006 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en was verkozen met 700 voorkeurstemmen. Ik genoot toen al enige bekendheid, want ben leider geweest bij KSA, animator op de speelpleinwerking, actief in ’t Scharnier en was medeorganisator van Polderrock. In 2011 werd ik schepen doordat Rita Meyns OCMW-voorzitter werd in opvolging van Romain Roose. De volgende legislatuur bleef ik schepen tot eind 2018 en we met CD&V in de oppositie kwamen. 2024 wordt ook het jaar van mijn afscheid aan de politiek”, aldus Johan Tanghe.

Te braaf voor politiek

“Ik heb het altijd graag gedaan, al was de combinatie met een eigen zaak wel moeilijk. Ergens spijt van? Neen, ik heb wel te weinig mijn eigen mening gezegd, ook binnen de eigen partij. Je komt naar buiten als groep, ook al ben je het soms niet eens met bepaalde zaken. Het is geven en nemen, maar ik voel me wel te braaf om aan politiek te doen. Politiek is soms hard, maar wel boeiend. Ik zal wat in Oudenburg gebeurt zeker blijven volgen. En ja, misschien zal ik de gemeenteraad wel van op de banken van de toeschouwers volgen.”

“Of ik door dat allemaal te stoppen in een zwart gat zal vallen? Beslist niet. Ik krijg nu veel meer tijd voor mijn grote passie: met de motor rijden. En dat doe ik ook als begeleiding van wielerwedstrijden in België en Luxemburg. En straks mag ik ook rally’s begeleiden. De motor, dat is mijn uitlaatklep”, besluit Johan.

The post Johan (60) stopt met Tanghe Elektro en Lingerie Infinity in Oudenburg: “Vanaf nu meer genieten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »