“Ik heb héél veel goesting in deze nieuwe uitdaging”: Jens Lemant nieuw schermgezicht bij Focus&WTV

Journalist Jens Lemant (33) start als nieuw schermgezicht bij Focus&WTV. Hij zal vanaf vrijdag 12 januari zowel ‘s middags als ‘s avonds en regelmatig tijdens het weekend het nieuws presenteren.

Bruggeling Jens Lemant werkte twaalf jaar bij Radio2 West-Vlaanderen, maar maakt sinds 1 januari 2023 deel uit van het redactieteam van Focus&WTV. In amper een jaar tijd groeide hij als reporter uit tot een vaste waarde, nu vervoegt hij ook het team nieuwsankers.

Samen met vaste schermgezichten Tijs Neirynck, Ann-Sofie Sabbe, Kjenta Vangampelaere en Karl Vandenberghe zal Jens zowel ‘s middags als ‘s avonds het nieuws uit West-Vlaanderen de wereld insturen.

Spannend

Een stille droom die werkelijkheid wordt, valt te horen. “Toen ik kind was, speelde ik wel eens nieuwslezers op televisie na en deed ik alsof ik er zelf één was”, zegt hij.

“Ik kijk er naar uit om ons nieuws aan de West-Vlaamse kijkers te vertellen” – Jens Lemant

“Om dat nu in het écht te mogen doen, is heel bijzonder. Ik kijk er naar uit om ons nieuws aan de West-Vlaamse kijkers te vertellen. Best wel spannend, want na twaalf jaar bij de radio, komt er nu ook beeld bij de klank. Als dat maar goed komt… Ik heb héél veel goesting in dit nieuwe hoofdstuk.”

Vertrouwd gezicht

Bart Coopman, chef nieuws bij Focus&WTV, heeft alle vertrouwen in Jens. “Zijn stem ken je al en ik ben er zeker van dat Jens binnen de kortste keren ook als schermgezicht vertrouwd zal overkomen bij de 300.000 kijkers die elke dag op Focus&WTV afstemmen. Jens heeft het afgelopen jaar bewezen dat hij zeker zorgt voor versterking van onze redactie.”

“Bij live-interventies in het nieuws hebben we al gezien wat hij in zijn mars heeft. We twijfelen er geen seconde aan dat hij dit even vlot zal doen van uit onze nieuwsstudio. Samen met Karl, Ann-Sofie, Tijs en Kjenta wordt Jens een vast gezicht voor West-Vlaams nieuws.”

Jens Lemant presenteert vanaf vrijdag 12 januari mee het middag- en avondnieuws, telkens om 12.30 en 18 uur. Ook in het weekend, vanaf 18.30 uur, zal hij te zien zijn op Focus, WTV en focus-wtv.be. Daarnaast blijft hij ook reportages maken.

The post “Ik heb héél veel goesting in deze nieuwe uitdaging”: Jens Lemant nieuw schermgezicht bij Focus&WTV is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »