Gastronomische hopscheutenwandeling bij hopbedrijf Humulus

Noteer alvast in je agenda dat er op zaterdag 24 februari vanaf 9.30 uur een gastronomische hopscheutenwandeling wordt georganiseerd bij hopbedrijf Humulus, familie Lemahieu. Het gaat om een dagarrangement en kost 75 euro.

“Het vroege voorjaar is traditioneel het uitgelezen moment om te proeven van de fijne smaak van hopscheuten. Dit dagarrangement staat volledig in het teken van deze delicatesse in al zijn facetten”, klinkt het bij de dienst toerisme Vleteren.

Het programma ziet er als volgt uit: ontvangst om 9.30 uur met een kopje koffie en een koekje en kennismaking met de hopscheutenteelt in de serres. “Met de versgeplukte hopscheuten worden enkele hapjes en een hoofdgerecht bereid en geserveerd. De scheuten worden vergezeld door een aantal streekproducten en passende streekbieren. Alle recepten krijg je mee naar huis. Daarna is er een wandeling in de omgeving van de Sint-Sixtusabdij onder de deskundige begeleiding van gids Stefaan.”

Humulus

Het dagarrangement vindt plaats op het hopbedrijf Humulus van de familie Lemahieu, Kallestraat 33 in Westvleteren. Deelnemen kost 75 euro per persoon. Inschrijven is mogelijk tot en met 16 februari en kan via de gemeentewebsite.

Info: [email protected] of 057 40 93 23, www.vleteren.be.

The post Gastronomische hopscheutenwandeling bij hopbedrijf Humulus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »