Emely (43) is nieuwe directrice van basisschool ’t Brugske in Moorslede: “Ik woon hier niet, maar zal me snel thuis voelen”

Emely Vanhaecke uit Hooglede is na de kerstvakantie gestart start als nieuwe directrice van de vrije basisschool ’t Brugske in Dadizele. De Hoogleedse werkte de voorbije 20 jaar als leerkracht in de vrije basisschool Gits Groeit in Gits. Emely volgt Domien Bekaert op, die inmiddels volop van zijn pensioen geniet.

Net voor de start van de kerstvakantie zwaaide directeur Domien Bekaert de vrije basisschool in Dadizele uit. Domien geniet voortaan van zijn pensioen. Met Emely Vanhaecke (43) is zijn opvolger inmiddels al aan de slag. “De voorbije maanden liep ik op donderdag al mee in de vrije basisschool ’t Brugske. Ik werd er enthousiast verwelkomd door Domien die me veel uitleg gaf over de werking van de school.”

Emely gaf meer dan 20 jaar les in de vrije basisschool Gits Groeit in Gits. Daar stond ze tot kort voor de klasin het eerste leerjaar. “Vroeger heb ik ook les gegeven in het vijfde en zesde leerjaar.”

Nieuwe stap

De interesse voor een directiefunctie groeide toen Emely in Gits de kans kreeg om ook enkele uren beleidsondersteuning op zich te nemen.

“Het mee uittekenen van de visie en de grote lijnen binnen de werking van de school gaf me extra voldoening. Na gesprekken met de directeur en mijn gezin solliciteerde ik voor de vacature van scholengemeenschap Moorsledegem, waaronder ook de school in Dadizele valt. Doordat ik ook hoorde dat de scholengemeenschap de directeurs goed ondersteunt durfde ik deze stap te zetten.”

Snel thuis

De nieuwe directrice hoopt de komende maanden de school en Dadizele nog beter te leren kennen. “De school is nauw verweven met het plaatselijke sociale leven. De gemeente leeft en de school leeft mee. Ik ben misschien wel de eerste schooldirecteur die niet in de gemeente woont, maar ik denk wel dat ik me hier snel thuis zal voelen.”

Emely heeft ook nog mooie woorden voor haar ex-collega’s in Gits. “Ik heb me altijd erg geamuseerd in de school. Zij hebben me ook erg gesteund bij het nemen van deze beslissing.”

The post Emely (43) is nieuwe directrice van basisschool ’t Brugske in Moorslede: “Ik woon hier niet, maar zal me snel thuis voelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »