Dertiger geeft bij verkeerscontrole in Brugge valse naam op om levenslang rijverbod te verdoezelen: vijf maanden cel

Een man uit Hamme heeft voor de Brugse rechtbank vijf maanden effectieve celstraf gekregen voor valse naamdracht.

Op 3 maart vorig jaar werd M.O. (30) in Brugge aan een verkeerscontrole onderworpen. De Hammenaar gaf een valse naam op, maar de politie had dit meteen door. De foto van de bewuste persoon leek immers totaal niet op M.O., die de feiten uiteindelijk toegaf. Hij had een valse naam opgegeven, omdat hij eerder een levenslang rijverbod had opgelopen.

M.O. werd al zeventien keer veroordeeld voor de politierechtbank. Dat leverde hem naast rijverboden ook al celstraffen op. “Hij kreeg al zodanig veel rijverboden opgelegd dat de situatie voor mijn cliënt uitzichtloos wordt”, aldus zijn advocate, die tevergeefs aanstuurde op een werkstraf. Door zijn zware strafblad was een straf met uitstel sowieso niet meer mogelijk. (AFr)

The post Dertiger geeft bij verkeerscontrole in Brugge valse naam op om levenslang rijverbod te verdoezelen: vijf maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »