De Haan krijgt betaalautomaten in voormalig wassalon

Batopin, het netwerk van bankneutrale geldautomaten in België, kreeg van het gemeentebestuur van De Haan een vergunning voor het plaatsen van nieuwe betaalautomaten in de gemeente.

Een aantal banken verenigden zich in Batopin, dat gezamenlijke bankautomaten zal installeren. Daarvoor zocht Batopin een locatie in De Haan-Centrum.

Weigering

Een eerste voorstel om dat in een gebouw in de Stationsstraat te doen, botste op een weigering van de mede-eigenaars. Het gemeentebestuur zocht mee naar andere mogelijkheden maar die gebouwen bleken ofwel te klein ofwel te duur, of ze lagen in een zone waar het stedenbouwkundig niet kon.

Nu is er een oplossing: Batopin kreeg een vergunning om bankautomaten te plaatsen in het pand aan de Koninklijke Baan 21, een voormalig wassalon.

Handelaars

“De meeste banken willen in de toekomst betaalautomaten weren uit hun filiaal. Weliswaar wordt er steeds minder met cash geld gewerkt, maar wij blijven het toch belangrijk vinden dat onze handelaars hun cash makkelijk kunnen deponeren en dat mensen – ook de vele toeristen – die minder handig zijn met online verrichtingen, toch ergens terecht kunnen.”

“Ik ben dus blij dat we voor die Batopinvestiging een vergunning konden uitreiken, ook al was het stedenbouwkundig niet eenvoudig om hiervoor een geschikte plaats te vinden”, aldus burgemeester Wilfried Vandaele.

The post De Haan krijgt betaalautomaten in voormalig wassalon is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog maar 5 van de 650

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »