Bejaard koppel dood aangetroffen in serviceflat: onderzoek naar familiedrama

In een serviceflat in Nieuwpoort werd dinsdagmiddag een bejaard koppel levenloos teruggevonden. Het gaat om een 93-jarige man en zijn 83-jarige echtgenote. Het heeft er alle schijn van dat het om een familiedrama gaat.

In een serviceflat in Nieuwpoort werd dinsdagmiddag een bejaard koppel levenloos teruggevonden. Het gaat om een 93-jarige man en zijn 83-jarige echtgenote. Het heeft er alle schijn van dat het om een familiedrama gaat.

Het was de zoon van het hoogbejaarde echtpaar die dinsdagmiddag de gruwelijke ontdekking deed. De man ging op bezoek bij zijn ouders die een serviceflat betrekken in de Canadalaan, in het centrum van Nieuwpoort. Toen hij aanbelde deed er niemand open. Eenmaal binnen trof hij de lichamen van zijn ouders aan in bed. Hulp kon niet meer baten. Wat er precies gebeurde wordt nog onderzocht. De politie was dinsdagmiddag bezig met de nodige vaststellingen. Naar verluidt zou er bij de feiten een vuurwapen zijn gebruikt. Het heeft er alle schijn van dat het om een familiedrama gaat waarbij beiden om het leven zouden zijn gekomen. Of het om een gezamenlijke beslissing of niet gaat wordt nog onderzocht. Ook het hondje van het koppel werd dood terug gevonden in huis.

Zwaar aangeslagen

Burgemeester Geert Vanden Broucke (Cdv&V) van Nieuwpoort bevestigt het nieuws maar wacht het politieonderzoek af maar reageert erg aangeslagen. “Dit nieuws komt hard aan”, zegt hij. “Het gaat om een man van 93 en zijn vrouw van 83 die een serviceflat huren van de stad die wij huren aan IJzer en Zee. Het gaat om een eerder teruggetrokken koppel. Onze stadsdiensten namen regelmatig contact met hen op om te zien of alles oké was en of er hulp nodig was. We weten niet altijd wat er in de mensen om gaat maar dit is hoe dan ook een triestig verhaal. Onze gedachten zijn bij de zoon en de rest van de familie.” (JH)

The post Bejaard koppel dood aangetroffen in serviceflat: onderzoek naar familiedrama is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd”

Zo’n 143 dagen lang zette Dimitri Carpentier een straat van Hooglede in de kijker. Nu bundelt Carpentier die 143 straatgedichten in het boek ‘Ik ben in alle straten’.
The post Dimitri Carpentier bundelt 143 gedichten in boek ‘Ik ben in alle straten’: “Sommige mensen hebben gedicht zelfs ingekaderd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »