Uitbater nachtwinkel in Elverdinge krijgt boete voor inbreuken voedselveiligheid: “Ik heb het wat laten hangen”

Een Pakistaan kreeg van de rechter in Ieper een boete voor verschillende inbreuken op de voedselveiligheid. Inspecteurs stelden onregelmatigheden vast tijdens enkele controles in de nachtwinkel van de man in Elverdinge. “Ik heb het wat laten hangen”, klonk het bij de beklaagde.

Een 53-jarige Pakistaan verscheen voor de rechter in Ieper nadat er in zijn nachtwinkel in Elverdinge een aantal overtredingen werden vastgesteld. De winkeluitbater kreeg drie keer een controle over de vloer tussen eind 2022 en mei vorig jaar. Daarbij stelden de inspecteurs tal van inbreuken vast. Zo bleken ijsjes die deels waren gesmolten opnieuw ingevroren. Ook de houdbaarheidsdatum van verschillende voedingsproducten bleek overschreden.

Zaak overgelaten

Na de eerste controle kreeg de uitbater een minnelijke schikking voorgesteld, maar die betaalde hij niet. Er kwamen nog verschillende processen-verbaal bij en er volgde uiteindelijk een dagvaarding voor de correctionele rechtbank. De Pakistaan is nu veroordeeld tot een boete van 1.600 euro, waarvan de helft met uitstel. Ook het bedrijf van de beklaagde moet een boete betalen, namelijk 4.000 euro, waarvan 2.800 euro met uitstel. De Pakistaan is ondertussen geen zaakvoeder meer en hij liet zijn winkel over aan iemand anders. “De zaken gingen slecht en ik heb het wat laten hangen”, verklaarde de vader van vier aan de rechter.

The post Uitbater nachtwinkel in Elverdinge krijgt boete voor inbreuken voedselveiligheid: “Ik heb het wat laten hangen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee Belgische verdachten van moord op Vlaams koppel op Tenerife kunnen binnenkort aan Spanje worden overgeleverd

De Brusselse raadkamer heeft het Europees aanhoudingsbevel uitvoerbaar verklaard tegen de twee verdachten die in België zijn opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife. Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23) kunnen binnenkort dus aan Spanje worden overgeleverd. Woensdag raakte bekend dat

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze regio ligt in lijn met de nationale cijfers”

N-VA-kopman en oppositieraadslid Pieter-Jan Verhoye vroeg tijdens de jongste gemeenteraad meer uitleg over de groeiende criminaliteitscijfers in de regio aan de Tieltse korpschef Filip Feraux. Die was toevallig present om uitleg te geven over twee koninklijke besluiten, nodig om de politionele uitbreiding van politiezone Tielt met Meulebeke mogelijk te maken.
The post Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze

Lees meer »