“Seksueel roofdier” uit Torhout krijgt andermaal vijf jaar cel voor verkrachting stiefdochter

Een 44-jarige Torhoutenaar heeft voor de Brugse rechtbank vijf jaar effectieve celstraf gekregen voor de verkrachting van zijn minderjarige stiefdochter. Opmerkelijk: W.V. kreeg tijdens een eerdere relatie al vijf jaar voorwaardelijk voor identieke feiten. “Schrijnend dat hij daar geen enkele les uit trok”, oordeelde de rechtbank.

Begin juni vorig jaar ontdekte de 14-jarige zoon van de beklaagde in de prullenmand van diens gsm een dubieus filmpje. Op de beelden was te zien hoe zijn toen 16-jarige stiefzus seksuele betrekkingen had met zijn papa. Het filmpje was op 24 mei gemaakt in de slaapkamer van het meisje. Gechoqueerd door wat hij zag, trok de jongen samen met de halfzus van het slachtoffer naar de politie.

Seksueel getinte berichten

W.V. werd meteen gearresteerd. Hij beweerde dat het meisje zélf op de betrekkingen had aangestuurd. “Ze wou seks met een oudere man en met mijn domme kop heb ik daaraan toegegeven”, klonk het. De moeder van het meisje bevestigde dit en aanvankelijk deed het slachtoffer dit ook. Maar na een gesprek met haar biologische vader kwam ze daarop terug en verklaarde ze hoe ze moest zeggen dat ze zelf toenadering had gezocht, zodat W.V. niet te lang in de gevangenis zou moeten zitten.

Op 7 juni 2023 werd het meisje opnieuw verhoord en vertelde ze hoe haar stiefvader zich eerder al een paar keer aan haar vergrepen had in zijn vrachtwagen. Ze was toen pas vijftien jaar oud. Thuis zou ze ook zeker twee à drie keer seks hebben gehad met de beklaagde, die haar veel seksueel getinte berichten stuurde. Naar eigen zeggen wou ze geen seks, maar dreigde W.V. ermee dat hij haar mama tegen haar ging opzetten.

Uit de wind gezet

Dat hij eenmalig en op haar eigen vraag seks had met zijn stiefdochter strookt volgens de rechtbank niet met de inhoud van het filmpje. Daarop is te horen hoe W.V. zegt “dat het de vorige keer toch geen zeer heeft gedaan” en “dat ze er toen deugd heeft van gehad”. Dat het meisje haar stiefvader aanvankelijk uit de wind probeerde te zetten wordt bevestigd door de berichten die ze meteen erna naar haar moeder stuurde en waarin ze schrijft “dat ze haar mama geholpen heeft”.

Geen lessen getrokken

Opmerkelijk: in mei 2019 kreeg W.V. al eens vijf jaar voorwaardelijke celstraf voor zware zedenfeiten op zijn minderjarige stiefdochter uit een vorige relatie. “Het is schrijnend vast te moeten stellen dat hij geen enkele les trok uit die veroordeling en de gevolgde therapie. Hij is een seksueel roofdier en een reëel gevaar voor alle jonge meisjes in zijn omgeving”, oordeelde de rechtbank.

Aan de burgerlijke partijen moet de beklaagde in totaal 8.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post “Seksueel roofdier” uit Torhout krijgt andermaal vijf jaar cel voor verkrachting stiefdochter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Agenten niet veroordeeld voor valsheid in geschrifte tijdens moordonderzoek: “Redelijke termijn overschreden”

Geert Vanweehaeghe zat vier jaar onschuldig in de cel nadat hij onder druk bekentenissen aflegde voor de moord op zijn partner Caroline Vyncke. Twee agenten werden vervolgd voor valsheid in geschrifte omdat ze in een proces-verbaal bepaalde passages weglieten waaruit bleek dat Vanweehaeghe onder druk gezet werd. De feiten dateren echter al van 2011, volgens de rechter te lang geleden

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

KIJK. Kerstman op vakantie in Disneyland Paris

De zomer is nog maar net begonnen, maar nu al duikt de eerste kerstman op. Al is hij uiteraard nog niet aan het werk, maar geniet hij – samen met twee elfjes – van een dagje zomerse vakantiepret in Disneyland Paris. De kerstman gilt de longen uit zijn lijf in de attracties, danst mee tijdens de parade en knuffelt Mickey

Lees meer »

“Ze betalen hem zéér goed, dus dit gaat gevolgen hebben”: moet Erik Van Looy vrezen voor tv-toekomst in Nederland?

Van 660.000 naar 290.000 kijkers. Erik Van Looy (62) heeft met zijn ‘Pappenheimers’ geen goede beurt gemaakt in Nederland. “Die man is onverstaanbaar,” reageerde de een, terwijl de ander vond dat het een “waardeloos programma” was. Kritiek die zender RTL, waar Van Looy onder contract staat, niet ontgaan zal zijn. In ‘Dag Allemaal’ laat tv-criticus Jules Hanot (70) zijn licht

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »