Schoonmaakbedrijf Fedi-Cleaning behaalt certificaat voor schoonmaak van plaatsen delict en lijkvindingen: “Nog professioneler te werk”

Dieter Geldhof en Femke D’Hoop van schoonmaakbedrijf Fedi-Cleaning uit Staden behaalden een certificaat voor de schoonmaak van plaatsen delict en lijkvindingen. Het koppel wil in de toekomst nog extra opleidingen volgen om zich verder te bekwamen in gespecialiseerde schoonmaak.

Dieter (29) en Femke (25) startten Fedi-Cleaning ongeveer twee jaar geleden op. “Fedi-Cleaning is een schoonmaakbedrijf dat zich vooral richt op uitzonderlijke schoonmaakopdrachten”, legt Dieter uit. “Je kan bij ons onder andere terecht voor schoonmaak na een overlijden of zelfdoding, voor opkuisen van schade na brand of wateroverlast, voor het ruimen van huizen, ook in geval van extreme verzamelwoede, voor het kuisen van extreem vervuilde woningen en voor de schoonmaak van een plaats delict of na een ongeval thuis. Ook ‘gewone’ schoonmaakopdrachten slaan wij echter zeker niet af.”

Nog meer opleidingen

“We willen ons ook verder blijven bekwamen en opleidingen blijven volgen bij erkende instanties”, pikt Femke in. “Die reiken ook certificaten uit. We volgden recent een online opleiding rond de schoonmaak van crime scenes en lijkvindingen bij de Ultima Cleaning Academy in het Engelse Bristol. De Ultima Cleaning Academy is de enige in Europa die bewuste opleiding aanbiedt. We volgden de opleiding omdat we ook hier meer en meer naar een gewelddadiger maatschappij evolueren. De maatschappij is dezelfde niet meer in vergelijking met 15 jaar geleden. Mensen zijn steeds meer individueel ingesteld, iets wat na corona niet beter geworden is. Vorige week nog ruimden we een huis waar iemand vijf maanden na zijn overlijden blijven liggen was.”

“De opleiding crime scenes is niet verplicht in België”, gaat Dieter verder. “Iedereen kan dus eigenlijk een crime scene opruimen. We volgden de opleiding ook omdat we steeds professioneler willen werken. In de toekomst plannen we dan ook nog bijkomende opleidingen. Zo willen we nog opleidingen volgen rond onder andere het ruimen van drugspanden, van celblokken en voor cleanrooms die volledig steriel moeten zijn. Dat laatste komt onder andere voor in fabrieken waar computerchips gemaakt worden.”

Meer info: www.fedi-cleaning.be, [email protected] of 0468 24 77 76.

The post Schoonmaakbedrijf Fedi-Cleaning behaalt certificaat voor schoonmaak van plaatsen delict en lijkvindingen: “Nog professioneler te werk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

QUIZ. Wat mag er wel en wat mag er niet in de pmd-zak?

We gooien elk jaar 40.000 ton verboden afval in de pmd-zak. Dat blijkt uit een steekproef die vorige maand werd uitgevoerd in zes sorteercentra waar de blauwe zakken toekomen. In vergelijking met begin vorig jaar telde Fost Plus zelfs iets meer fout gesorteerd materiaal in de blauwe zak. Weet jij wat er al dan niet in de blauwe zak hoort?

Lees meer »

Filezwaarte in Vlaanderen doorbreekt symbolische kaap

Een nieuwe maand, een nieuw record voor de gemiddelde filedruk op de Vlaamse hoofdwegen. De voorbije twaalf maanden, van september 2023 tot augustus 2024, kwam de filezwaarte op de hoofdwegen uit op gemiddeld 911 kilometeruren. In die periode was er met andere woorden elke werkdag gemiddeld 911 kilometer file gedurende één uur lang. Het cijfer komt voor het eerst boven

Lees meer »

Tweede executie in VS met stikstof, veroordeelde beefde en hapte naar adem

In de Amerikaanse staat Alabama is voor de tweede keer een terdoodveroordeelde geëxecuteerd door middel van stikstof. Volgens de staat gaat het om ‘de meest pijnloze en humane’ executiemethode. Maar tijdens de executie schudde en beefde de 65-jarige Alan Miller ongeveer twee minuten, gevolgd door zo’n zes minuten waarbij hij in periodes naar adem hapte, zag een aanwezige verslaggever van

Lees meer »

“Zo blijkt dat ik toch niet lieg”: Evenepoel bevestigt dat hij bij Soudal Quick-Step blijft nadat gesprekken over mogelijke transfer afsprongen

Remco Evenepoel rijdt volgend seizoen nog steeds bij Soudal Quick-Step. Dat bevestigde hij nu ook zelf vanuit Zürich twee dagen voor het WK wielrennen. Volgens onze informatie zijn de gesprekken over een eventuele overgang met Red Bull- BORA- hansgrohe en een andere niet nader genoemde ploeg vorige week afgesprongen.

Lees meer »

Marc en Marleen kampioen bij Kaffeeetkaarters

De Kaffeeetkaarters hielden recent hun jaarlijkse kampioenenviering. Naast de maandkampioenen was er ook dit jaar opnieuw een algemeen kampioen. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke kampioen werden tijdens een gezellig etentje in de bloemetjes gezet. Winnaars dit jaar zijn Marc Wylin en Marleen Vandewalle. Wie interesse heeft om zich aan te sluiten bij de kaartersclub,
The post Marc en

Lees meer »

“De score van Conner heeft mij over de streep getrokken”: Eloïs Rousseau (Vooruit) gaat haar broer achterna

Eén keer is ze zelf lastiggevallen. Ze heeft die kerel een ‘pets’ in zijn gezicht verkocht. Ook Kortrijk is een onveilige stad geworden, zucht Eloïs Rousseau. In oktober maakt de spitante zus van Conner haar politieke vuurdoop. Voor Vooruit – of wat had u verwacht. Een geanimeerd gesprek over de gevaren van TikTok, de legalisering van drugs en het hoofd

Lees meer »

Brugge vaardigt vanaf 1 oktober alcoholverbod uit in stationsbuurt: overlast is gestegen nadat Roeselare gelijkaardig verbod invoerde…

Het Brugs stadsbestuur wil een alcoholverbod invoeren in de stationsomgeving, omdat de overlast er toegenomen is…. sedert Roeselare eenzelfde maatregel invoerde. De Brugse gemeenteraad moet deze politieverordening wel nog bekrachtigen op maandag 29 september.
The post Brugge vaardigt vanaf 1 oktober alcoholverbod uit in stationsbuurt: overlast is gestegen nadat Roeselare gelijkaardig verbod invoerde… appeared first on KW.be.

Lees meer »