Paus Franciscus wil wereldwijd verbod op draagmoederschap

Paus Franciscus heeft maandag draagmoederschap veroordeeld als verwerpelijk en opgeroepen tot een wereldwijd verbod.

 

Meer krantenkoppen in België

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sluiting en ontslag voor 3.000 werknemers Audi Brussel lijkt kwestie van tijd: directie noemt aanbod van investeerder “niet levensvatbaar”

Ondanks gesprekken met ruim twintig potentiële investeerders, lijkt een overname van de Audi-fabriek in Vorst van de baan. Eén partij gaf wel blijk van concrete interesse, maar volgens de directie is dat plan op dit moment “niet levensvatbaar”. Een sluiting van de fabriek met bijhorend collectief ontslag voor de bijna 3.000 werknemers lijkt stilaan onafwendbaar.

Lees meer »

Real Madrid knoopt opnieuw aan met een zege: Villarreal gaat strijdend ten onder in Bernabéu, pijnlijke blessure Carvajal schrikt slotfase op

De Champions League-nederlaag tegen Lille is doorgespoeld. In eigen huis had Real Madrid de nodige moeite met Villarreal, maar doelpunten van Frederico Valverde en Vinicius Junior volstonden om de drie punten thuis te houden. Het voetbal was weliswaar allesbehalve wervelend. Dani Carvajal werd in het absolute slot weggedragen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Krijgt WK wielrennen nog staartje voor Van der Poel? Letse federatie klaagt manoeuvre aan: “Hij bracht toeschouwers in gevaar”

Krijgt het WK wielrennen in Zürich nog een staartje voor Mathieu van der Poel? De Nederlander werd na een sterke koers derde, maar was na afloop ook onderwerp van discussie na een (ongeoorloofd) manoeuvre in de finale, waarbij hij op het voetpad sprong en zo bijna een toeschouwer aanreed. Niet toevallig de Letse federatie heeft nu in een open brief

Lees meer »