Na zes jaar eindelijk weer Molenfeesten in Ruiselede: feestcomité strikt Belle Perez en Bart Kaëll

Door de coronacrisis is het liefst zes jaar geleden dat er in Ruiselede nog eens Molenfeesten waren, dus deze driejaarlijkse editie op zaterdag 3 en zondag 4 augustus wordt alvast iets speciaal. Wij konden het voorlopige programma al inkijken en dat belooft een mooi evenwicht te worden tussen tradities en absolute toppers, met als spectaculair hoogtepunt de optredens zondag van Belle Perez en Bart Kaëll.

De Molenfeesten van Ruiselede werden voor het eerst georganiseerd in de jaren zestig en vormen ongetwijfeld een van dé culturele blikvangers in het molendorp. Schepen voor feestelijkheden Frans Debouck (RKD) werkt al 38 jaar mee aan dit tweedaagse evenement en zegt dat het feestcomité er alles aan doet, om er – na zes jaar afwezigheid – een memorabele editie van te maken.

Lokale coverbands

Zaterdagnamiddag is traditioneel ingeruimd voor de kinderen, met muzikale en speelse animatie in het park, van kindergrime tot luchtkastelen. Vanaf 17 uur volgt de ‘koekenworp’ vanuit het gemeentehuis, waarbij kinderen talloze prijzen kunnen winnen. ’s Avonds wacht een groot podium in het park voor een reeks lokale groepen, zoals de coverbands The Rumours en de zevenkoppige formatie AB Nono, gevolgd door de swingers van rockabilly-groep The Shagadeers.

Zondag begint gewoontegetrouw met een feestelijke eucharistieviering en vanaf 11 uur een aperitiefconcert, met gratis hapjes en drank. Rond 13.30 uur volgt een barbecue voor de ingeschrevenen. Tijdens de namiddag is er een wielerwedstrijd voor dames (elite), in samenwerking met wielerclub Ruiselede Sportief. Op een lokaal circuit wordt meer dan 100 km gereden. Vanaf 18 uur mogen ditmaal de volwassenen naar de broodjes graaien, om een prijs te winnen.

Geen tent

’s Avonds maakt het park zich op voor het absolute hoogtepunt van de tweedaagse: vanaf 20 uur start een heuse ‘fiesta’ met de ‘Latin vibes’ van Belle Perez, terwijl om 22.30 uur Bart Kaëll zijn inmiddels 40-jarige carrière extra in de verf zet met een hele reeks meezingers. Uiteindelijk sluit een afterparty de sfeervolle avond af met opzwepende dj-beats.

Hopelijk zijn de weergoden de Molenfeesten goed gezind en maak Kaëll zijn hit ‘Mooi Weer Vandaag’ helemaal waar, want ditmaal wil de organisatie in het park werken zonder tent. Talloze lokale verenigingen zullen ongetwijfeld deze tweedaagse extra kleur geven. Zo wil onder meer de koninklijke toneelvereniging De Ruyssende Lede aan de Hostens Molen een voorstelling brengen met beperkte bezetting. Alle activiteiten – behalve de barbecue – zijn gratis.

The post Na zes jaar eindelijk weer Molenfeesten in Ruiselede: feestcomité strikt Belle Perez en Bart Kaëll is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

E40 versperd in Oostkamp door verkeersongeval met verschillende voertuigen

Op de E40 gebeurde zondag ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval. Minstens vijf voertuigen raakten betrokken. Richting Brussel is de snelweg volledig versperd, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde rond 15.55 uur. Op de autosnelweg E40 richting Brussel kwamen ter hoogte van Oostkamp vijf voertuigen in aanrijding met elkaar. Momenteel is de snelweg richting Brussel versperd en

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Gewonde door Samouraizwaard na conflict in Anderlecht

In de Claude Debussystraat te Anderlecht, ter hoogte van het Astridpark, is een persoon lichtgewond geraakt door een Samouraizwaard. Volgens politiezone Zuid kwam omstreeks 1u45 ‘s nachts een melding binnen van een vechtpartij waarbij het zwaard werd gebruikt.

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Vincent Verbeecke (29) wil voorzitter Open Vld worden, de jongste kandidaat ooit: “Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »