Marie-Thérèse Van Craeynest (101) in Kortrijk overleden

Op zaterdag 6 januari is de 101-jarige Marie-Thérèse Van Craeynest in wzc Sint-Carolus in Kortrijk overleden. Ze verbleef in het rusthuis sinds 2020. Daarvoor woonde ze eerst in een assistentiewoning (Guido Gezelle II), afhangend van het woon-zorgcentrum. Ze is geboren en getogen in Kortrijk. Haar man Antoine Desmet is in september 1995 overleden.

Marie Thérèse Van Craeynest is op 28 mei 1922 in de Zwevegemsestraat geboren als oudste van drie kinderen. Haar broers Achille en Walter zijn overleden. Ze heeft voor haar ouders gezorgd tot de laatste dag en haar vader Richard heeft tot zijn overlijden bij haar ingewoond. Kort na haar huwelijk vestigde ze zich met haar man in de Sint-Rochuslaan. Later heeft ze ook een tijd in Bellegem gewoond.

Gezwommen tot haar 92ste

Marie-Thérèse heeft vanaf haar veertiende in een textielfabriek in Frankrijk gewerkt. Later trad ze in dienst bij de Paters van de Heilige Harten van Jezus en Maria (bekend als de Picpussen, de orde waartoe pater Damiaan behoorde) op de Pottelberg tot haar pensioen. Op jonge leeftijd ging ze kanovaren op de Leie en zwom ze ook in de rivier. Kort na haar pensioen is ze opnieuw beginnen te zwemmen en deed dat uiteindelijk tot haar 92ste!

Marie-Thérèse werd moeder van twee kinderen: Christine Desmet (Zwevegem) en Jacques Desmet (met Doris Degreef, Kortrijk). Ze had drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen, van wie ze destijds nog de opvang op zich heeft genomen.

De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 12 januari om 10.30 uur in de Verrijzeniskerk in de Burgemeester Pyckestraat in Kortrijk.

The post Marie-Thérèse Van Craeynest (101) in Kortrijk overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens zes doden bij dubbele Russische aanval op Oekraïens ziekenhuis: tijdens evacuatie viel tweede drone aan

In de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York City heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky enkele topontmoetingen met Amerikaanse politici. Vandaag ontmoette hij Amerikaans ex-president Donald Trump. Die laatste heeft gezegd dat hij zich wil engageren om “de oorlog op te lossen”. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Moeten ook prinsen Harry en William vrezen voor het onderzoek naar Sean ‘Diddy’ Combs? “Ze stonden op gastenlijst van zijn feestjes”

Rapper Sean ‘Diddy’ Combs (54) zit inmiddels al een week in de cel, verdacht van onder meer mensenhandel met geweld en afpersing. Het onderzoek loopt nog en richt zich nu op het volledige netwerk van Diddy. Nadat Justin Bieber, Usher en Jay-Z online al genoemd werden, wordt er nu ook gespeculeerd dat de Britse prinsen Harry en William mogelijk aanwezig

Lees meer »

Vooruit Plus over opwaardering Alfons Pieterslaan: “Buurt mee betrekken, Mu.ZEE behouden”

Vooruit Plus pleit voor opwaardering van de omgeving Alfons Pieterslaan, met nieuwe invulling voor de site oud politiekantoor én behoud locatie Mu.ZEE. De partij pleit er ook voor om tot een nieuwe invulling te komen in overleg met de buurt, bewoners en handelaars.
The post Vooruit Plus over opwaardering Alfons Pieterslaan: “Buurt mee betrekken, Mu.ZEE behouden” appeared first on

Lees meer »

Connect2C neemt intrek in gloednieuw servicecenter op hoek van Kuurnsesteenweg en Leopold III-laan

De B2B partner ‘Connect2C’ openen op 27 september hun nieuw servicecenter in het vroegere KBC-kantoor op hoek van Kuurnsesteenweg en Leopold III-laan. Het gebouw onderging binnenin een complete metamorfose en omvat naast burelen, een vergaderzaal, en flex-desks ook een ontmoetingspunt voor gesprekken “tussen pot en pint”.
The post Connect2C neemt intrek in gloednieuw servicecenter op hoek van Kuurnsesteenweg en

Lees meer »

Briljanten feest voor Chiro Mariakerke

Naar aanleiding van de 65ste verjaardag van Chiro Mariakerke, vierde deze bekende jeugdbeweging uit de Lijsterbeslaan op zondagmiddag 22 september uitbundig.
The post Briljanten feest voor Chiro Mariakerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elon Musk ontkent geruchten over relatie met Italiaanse premier Giorgia Meloni nadat “romantische” foto viraal gaat

Tesla- en X-baas Elon Musk (53) heeft ontkend dat hij een relatie met de Italiaanse premier Giorgia Meloni (47) zou hebben. De geruchtenmolen over een mogelijke romance begon eerder deze week te draaien vanwege een foto waarop de twee elkaar diep in de ogen kijken op een prijsuitreiking in New York. Musk prees Meloni op datzelfde evenement bovendien de hemel

Lees meer »

Tom Lanoye krijgt Prijs der Nederlandse Letteren uit handen van koning Filip: “In het Koninklijk Paleis trad ik nooit eerder op”

Na twaalf jaar gaat de Prijs der Nederlandse Letteren nog eens naar een Vlaming. De belangrijkste literaire onderscheiding in ons taalgebied wordt op 1 oktober uitgereikt aan Tom Lanoye. “Ik ga bijlange nog niet op mijn lauweren rusten.” Zeker niet nu ook De Waasland Omnibus uit is, een bibliofiele veiling wacht bij Bernaerts en het Antwerpse prijsbeest zelf een volksfeest

Lees meer »

Gezinsbond schenkt Willem Vermandere boekje met zijn eigen columns

Van 2011 tot 2017 schreef Willem Vermandere fel gesmaakte columns voor de Gezinsbond. De 85ste verjaardag van de kunstenaar was een mooie gelegenheid om een kleine en fijne bloemlezing van inspirerende teksten samen te stellen.
The post Gezinsbond schenkt Willem Vermandere boekje met zijn eigen columns appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Vanhooren viert honderdste verjaardag

Karel Vanhooren vierde zijn honderdste verjaardag op zondag 22 september in Salons De Vrede in Ichtegem, samen met 60 familieleden. Zijn vijf kinderen Marie-Jeanne, Christine, Roland, Danny en Geert, acht kleinkinderen, zeven achterkleinkinderen en drie achterachterkleinkinderen vierden mee.
The post Karel Vanhooren viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het zal niet evident zijn om hem te vervangen”: Eli Iserbyt, Yves Lampaert en Serge Pauwels nemen afscheid van bondscoach Sven Vanthourenhout

Zondag staat Sven Vanthourenhout met de wegrit op het wereldkampioenschap in het Zwitserse Zürich voor zijn allerlaatste opdracht als Belgisch bondscoach. Daarna neemt de Bruggeling afscheid van Belgian Cycling. Vanthourenhout behaalde de afgelopen jaren heel wat successen en krijgt ook van insiders niets dan lof. “Hij probeerde bij de federatie het niveau van de WorldTour te evenaren.”
The post

Lees meer »

Gemiddeld gezin gooit elk jaar 508 euro aan voedsel weg

Een Vlaams gezin gooit elk jaar gemiddeld zo’n 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Dat blijkt vrijdag uit een studie van afvalverwerker OVAM. Het agentschap lanceert daarom naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies een campagne om de Vlaming te leren koken met restjes.

Lees meer »

Maandenlang wachten op afspraak voor rijexamen, en intussen cashen rijscholen en fraudeurs: “Voor 120 euro doe je morgen je examen”

Als je een rijexamen wil afleggen, moet je in veel examencentra al snel tot volgend jaar wachten. Áls je zelfs al een datum kunt kiezen. Om toch sneller een afspraak te maken, betalen kandidaten soms honderden euro’s extra aan rijscholen of zelfs aan fraudeurs die illegaal een plaatsje kunnen bemachtigen. Onze journalist ging undercover en ontdekte hoe rijexamens big business

Lees meer »