Joris Hindryckx neemt ontslag als algemeen directeur van Vives na klachten over grensoverschrijdend gedrag

Joris Hindryckx neemt ontslag als algemeen directeur van Vives, de West-Vlaamse hogeschool met campussen in Brugge, Oostende, Kortrijk, Roeselare en Kortrijk. Hij bekleedde 11 jaar lang deze functie, maar werd enkele maanden geleden tijdelijk vervangen na klachten over zijn gedrag. Op aangeven van het Bestuursorgaan van de hogeschool wordt zijn vertrek nu definitief.

Midden september deed Joris al tijdelijk een stap opzij nadat er drie vrouwelijke collega’s een melding hadden gemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens zijn advocaat ging het over intieme berichten die “wederzijds waren”. Het Bestuursorgaan van Hogeschool Vives stelde toen Maria De Smet (eerder actief als secretaris van het Bestuurscomité bij de Associatie KU Leuven) aan als algemeen directeur ad interim. In tussentijd werden de klachten over het gedrag van Hindryckx – tevens oud-burgemeester van Houthulst – onderzocht bij een externe preventiedienst.

In overleg met het Berstuursorgaan besloot Joris Hindryckx zijn mandaat als algemeen directeur van Hogeschool VIVES met onmiddellijke ingang definitief neer te leggen. Hij zal geen enkele rol meer opnemen binnen de organisatie. Voorlopig blijft Maria De Smet de lopende zaken verder opnemen, maar er wordt wel een vacature opengesteld voor een nieuwe algemeen directeur.

The post Joris Hindryckx neemt ontslag als algemeen directeur van Vives na klachten over grensoverschrijdend gedrag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het gemeenterapport van Ingelmunster: Corona- en energiecrisis nekt enkele ambitieuze projecten

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Ingelmunster: Corona- en energiecrisis

Lees meer »

Liveblog – Oproep tot onmiddellijk staakt-het-vuren aan grens Israël en Libanon, Frankrijk en VS werken aan een plan

Verschillende landen roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren aan de grens tussen Israël en Libanon. De gezamenlijke verklaring kwam er na een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad. De Verenigde Staten en Frankrijk werken al enkele dagen aan een plan voor een staakt-het-vuren. "Een diplomatieke oplossing is nog altijd mogelijk, klinkt het. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in deze blog.

Lees meer »

Israël wist exact waar hij zat en hoe groot zijn bunker was: dood van Hezbollah-leider Nasrallah is resultaat van jarenlang inlichtingenwerk

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen week binnen 36 uur ongeveer 2.000 doelen getroffen in Libanon. Met als kers op de taart de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (64). Zijn dood en die van andere kopstukken van Hezbollah blijken het resultaat te zijn van jarenlang inlichtingenwerk door de Israëlische geheime dienst.

Lees meer »

Israëlische legerchef vraagt soldaten zich klaar te houden voor mogelijke invasie Libanon – Belgen krijgen raad zo snel mogelijk te vertrekken

Het Israëlische leger heeft zijn troepen opgedragen om zich voor te bereiden op een “mogelijke inval” in Libanon. Israël intensiveerde de strijd tegen de Libanese militante beweging Hezbollah afgelopen week met grootschalige luchtaanvallen, maar zinspeelt nu ook op een grondoperatie in het buurland. In Libanon zijn sinds maandag al meer dan 550 doden gevallen door aanhoudende Israëlische luchtaanvallen. Volg alle

Lees meer »

Charles Michel stelt hervorming Verenigde Naties voor: “Derde Wereldoorlog is mogelijk, we moeten weer bij zinnen komen”

De wereld is “door elkaar geschud door een explosieve cocktail van schokken die zich opstapelen en versnellen” en “een Derde Wereldoorlog is mogelijk”. Daarvoor heeft Europese Raadsvoorzitter Charles Michel donderdag gewaarschuwd voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij roept de landen op om weer bij zinnen te komen.

Lees meer »

Lynn Van den Broeck krijgt online kritiek van haar oma: “Je mag dat in het vervolg privé sturen mémé”

De mémé van Lynn Van den Broeck (31) lijkt geen fan te zijn van ‘Enquêtenbureau’. Onder een video van het programma op Instagram plaatst ze eerst twee hartjes, gevolgd door de opmerking: “Slecht programma, vind ik.” Opvallend, aangezien haar kleindochter in de video verschijnt. “Volgende keer mag je me dat privé laten weten”, grapt Lynn dan ook naar haar grootmoeder.

Lees meer »

“Je loonbrief in je werkmail is niet alleen onveilig, ook simpelweg onwettig”: wil jij je documenten op papier of digitaal?

Tegenwoordig komen belangrijke documenten – zoals facturen en overheidsbrieven – vaak digitaal binnen, waardoor we al eens een betaling over het hoofd dreigen te zien. Daarom willen acht op de tien mensen zélf beslissen hoe ze zulke documenten ontvangen: digitaal of op papier. Maar kan je dat wel eisen van je telecomprovider of energieleverancier? Wat met officiële overheidsdocumenten? En is

Lees meer »

Actiegroep Extinction Rebellion probeert cruiseterminal te blokkeren

Zaterdagnamiddag voerden activisten van Extinction Rebellion actie tegen het volgens hen sterk milieuvervuilende cruisetoerisme. Enkele activisten probeerden zich aan de toegang tot de cruiseterminal vast te ketenen maar dat kon door de politie, die blijkbaar op voorhand weet had van de actie, verhinderd worden.
The post Actiegroep Extinction Rebellion probeert cruiseterminal te blokkeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede minderjarige opgepakt voor schermutseling aan school in Herk-de-Stad

In het onderzoek naar de kopschopper in de buurt van de Sint-Martinusschool in Herk-de-Stad is een tweede minderjarige verdachte opgepakt. Het gaat om een 16-jarige jongen die dinsdag bij de jeugdrechter in Hasselt is moeten verschijnen. Die besliste hem onder zeer strikte voorwaarden in vrijheid te stellen. Een 16-jarige jongeman uit Diest zit in een gesloten instelling.

Lees meer »

30 miljoen extra voor Thermae Palace en Gaanderijen, maar lokale partijen blijven bekvechten over dossier

In het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is 30 miljoen euro voorzien voor de restauratie van de Gaanderijen en het Thermenhotel. “Zonder dat er extra gebouwen moeten komen”, luidt het. De politieke partijen kijken verschillend naar het dossier en op twee weken voor de verkiezingen claimen meerdere partijen de toezegging. Dement houdt de vinger aan de pols : “Het is positief, maar

Lees meer »

Tweede editie Stresstival in Roeselare: “Jouw welzijn staat centraal”

Begin oktober vindt de tweede jaargang van het Stresstival plaats. Vier dagen lang kunnen jong en oud deelnemen aan workshops, lezingen, voorstellingen, gesprekken en live podcasts rond stress en omgaan met moeilijke momenten.
The post Tweede editie Stresstival in Roeselare: “Jouw welzijn staat centraal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welk wit konijn zal Conner Rousseau (Vooruit) uit zijn hoed toveren om Liesbeth Homans (N-VA) op te volgen?

Liesbeth Homans (N-VA) moet de verhuiswagen nog niet bellen: na een telefoontje van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau mag ze nog tot het eind van het jaar parlementsvoorzitter blijven. Waarom vinden de socialisten niemand om de post — waar een mooi loon van ruim 200.000 euro per jaar aan vasthangt — in te vullen? Wij overlopen wie in aanmerking kan komen voor

Lees meer »

“Eigenlijk was het waanzin. Ik was nog maar 16″: het straffe verhaal van Twiggy, ‘s werelds eerste supermodel

Het is onmogelijk om aan de jaren zestig te denken zonder Twiggy te noemen. Met haar kortgeknipte haar en jongensachtig dunne figuurtje, zwart omlijnde ogen en ultrakorte minirok groeide het model uit tot een icoon van die tijd. Deze maand viert ze haar 75ste verjaardag, een ideaal moment om terug te blikken op haar indrukwekkende carrière, die stommelings begon op

Lees meer »