Honderden in het zwart geklede aanwezigen brengen fascistische groet in Rome: “Het is 2024, maar dit lijkt wel 1924”

In Rome hebben honderden in het zwart gestoken manifestanten de verboden fascistische Romeinse groet gebracht bij het voormalige hoofdkwartier van de gewezen neofascistische partij MSI. De beelden veroorzaken ophef, ook in de politieke wereld. De oppositie wil dat premier Giorgia Meloni, die een partij leidt met wortels in de MSI, maatregelen neemt. Maar Meloni heeft nog niet gereageerd. 

Meer krantenkoppen in België

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »