“Hij krijgt een orthodoxe uitvaart”: papa (49) van gezin van drie Oekraïense voetballertjes van Mandel United plots overleden

In zijn appartement in Izegem is Dmytro Kharlamov plots overleden. De man ontvluchtte met zijn gezin de streek rond Kiev en had zich al goed geïntegreerd in Izegem.

Dmytro Kharlamov werd op 16 augustus 1974 in Gorlivka, in de regio Donetsk in Oekraïne, geboren. Met zijn echtgenote Olena Kharlamova heeft hij drie zonen die allen bij Mandel United voetballen. Het gezin sloeg op de vlucht voor het oorlogsgeweld en kwam in Izegem terecht. Ze werden er goed ontvangen, zeker ook bij de voetbalclub waar ze al graag geziene gasten waren. Dmytro raakte er bevriend met de trainers en de ouders van de ploegjes waarbij zijn zonen voetbalden. Zondagmorgen 7 januari werd hij onwel, een hartfalen werd hem fataal. Echtgenote Olena is ondertussen al aan de slag in de Sint-Jozefskliniek, maar de toegesnelde hulpdiensten konden geen hulp meer baten. Dmytro zou komende zomer zijn 50ste verjaardag vieren.

Zijn echtgenote en drie kinderen Mykyta (15), Yaroslav (14) en Ivan (10) blijven nu verweesd achter. Van Dmytro, die kortweg Dima werd genoemd, wordt op zaterdag 13 januari om 10 uur afscheid genomen met een orthodoxe plechtigheid in de aula van het Uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem.

Voor Mandel United is dit een nieuwe klap. Na de hart verwarmende benefietwedstrijd ‘Memorial Peter Devos’ is dit het tweede overlijden van een voetbalpapa op korte tijd.

The post “Hij krijgt een orthodoxe uitvaart”: papa (49) van gezin van drie Oekraïense voetballertjes van Mandel United plots overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »