‘Godvergeten’ wint Impactprijs van de Kastaars!, ook andere genomineerden zijn bekend

De documentairereeks ‘Godvergeten’ wint de Impactprijs van de Kastaars!, de Vlaamse mediaprijzen die voor de tweede keer worden uitgereikt. Dat is maandagochtend bekendgemaakt, samen met de nominaties voor de andere categorieën. De impactprijs looft een programma, dat “iedereen het afgelopen jaar heeft weggeblazen”.

In totaal zijn er tien categorieën: zeven waarvoor het publiek kan kiezen en drie waarvoor vertegenwoordigers uit de verschillende mediahuizen en Streamz een winnaar kunnen kiezen. Naast de impactprijs, gaat het om doorbraak van het jaar en de carrièreprijs. Wie daarvoor genomineerd is, wordt niet bekendgemaakt. De winnaars van de carrièreprijs en de doorbraakprijs worden tijdens de uitzending van ‘Kastaars!’ op zaterdag 27 januari bekendgemaakt, net zoals de winnaars van de publieksprijzen.

Dit zijn de nominaties:

De categorieën waarvoor het publiek kan stemmen zijn beste mediapersoonlijkheid, televisieprogramma, fictiereeks, nieuwkomer, radioprogramma, podcast en online persoonlijkheid.

In de categorie mediapersoonlijkheid zijn Bart Appeltans, Dina Tersago, Erik Van Looy, Fien Germijns, Gert Verhulst, Jeroom, Kamal Kharmach, Laura Tesoro, Pommelien Thijs, Soundos El Ahmadi, Staf Coppens en Tom Waes genomineerd.

‘Belgium’s next top model’, ‘Blind gekocht’, ‘Blind getrouwd’, ‘De slimste mens ter wereld’, ‘De Verhulstjes’, ‘De verraders’, ‘Down the road’, ‘Expeditie Gooris’, ‘Factcheckers’, ‘Het huis’, ‘James de musical’, ‘The masked singer’, ‘Vrede op aarde’ en ‘Zillion, the lost tapes’ maken dan weer kans op beste televisieprogramma.

‘1985’, ‘2DEZIT’, ‘Assisen’, ‘Alter ego’, ‘Exen’, ‘Fair trade – De weg terug’, ‘Familie’, ‘Knokke off’, ‘Liefdestips aan mezelf’, ‘Lisa’, ‘Thuis’ en ‘wtFock – Ada’ nemen het tegen elkaar op in de categorie beste fictiereeks.

In de categorie nieuwkomer zijn ‘Bestemming x’, ‘Boris’, ‘Celebrity masterchef Vlaanderen’, ‘Dagen zonder broer’, ‘Geld gezocht’, ‘Gestrand op honeymoon island’, ‘Het verhaal van Vlaanderen’, ‘Interview met de geschiedenis’, ‘Make up your mind’, ‘Recht naar de gevangenis’, ‘Shalom allemaal’ en ‘Special forces’ genomineerd.

Voor de prijs voor radioprogramma gaat het tussen ‘#weetikveel’, ‘De afrekening’, ‘De zoete inval’, ‘Gillis & Govaerts’, ‘Liesa & Larissa live’, ‘Q-top 40’, ‘Sven & Anke’, ‘Team ochtend’, ‘Tomas De Soete’ en ‘Vincent live’.

In de categorie podcast zijn er maar liefst zestien genomineerden: ’22 minuten stomme vragen’, ‘Achter de schermen’, ‘Batavia’, ‘De aionauten’, ‘De slimste mens: the morning after’, ‘De universiteit van Vlaanderen podcast’, ‘De volksjury’, ‘DIW Jubilee’, ‘Geschiedenis voor herbeginners’, ‘Ik ben 1 op 6’, ‘Kinderen van de kerk’, ‘Lacroix, ik ben gangster’, ‘Nerdland maandoverzicht’, ‘Vrolijke vrekken’, ‘Waar is zuster Gabrielle?’ en ‘Welcome to the AA’.

In de categorie online persoonlijkheid nemen tot slot Aaron De Groeve, Acid, Anastasya Chernook, Bert De Kock, Céline Dept en Michiel Callebaut, Chris Lozanzo, Elias Verwilt, Elisabeth Lucie Baeten, Elodie Gabias, Gerben Tuerlinckx, Jamie-Lee Six, Jonatan Medart, Lorentia Veppi, Nour & Fatma, Steffie Mercie en Timon Verbeeck het tegen elkaar op.

Nieuws-, sport- en duidingsprogramma’s doen niet mee aan de verkiezing, maar worden wel geëerd tijdens de uitzending.

Live uitreiking

Het publiek kan vanaf nu tot en met 21 januari stemmen via www.kastaars.be, waarna de beeldjes op 27 januari tijdens een show in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs worden uitgereikt. Die uitreiking zal op alle zenders live te zien zijn.

De ‘Kastaars!’ zijn een initiatief van mediabedrijven VRT, DPG Media en SBS en streamingplatform Streamz. De mediaprijzen bestaan sinds vorig jaar en volgen de Vlaamse Televisie Sterren op.

The post ‘Godvergeten’ wint Impactprijs van de Kastaars!, ook andere genomineerden zijn bekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »