Duurdere sigaretten doen fors meer rokers stoppen

De forse prijsverhoging van sigaretten vanaf 1 januari 2024 doet heel wat rokers stoppen. “80 procent van wie nu stopt doet dat in de eerste plaats omwille van de prijs, terwijl gezondheid vroeger altijd de belangrijkste motivatie was”, zegt tabacoloog Els Bosch. “Sigaretten zijn voor heel wat mensen onbetaalbaar geworden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Jorina uit ‘Blind getrouwd’ viel 15 kilo af: “Nu durf ik bepaalde kledij weer aan te trekken”

“Ik heb een aantal keren in de friendzone gezeten.” De zoektocht naar een partner liep stroef voor Jorina Van Rompaey (32) en dus schreef de onthaalmedewerkster uit Lier zich in voor ‘Blind getrouwd’. Jorina’s moeilijke datingverleden had alles te maken met haar zelfbeeld en gewicht, maar nu ze 15 kilo is afgevallen, staat ze vol zelfvertrouwen voor het altaar. “Ik

Lees meer »

Start van Jong Keukengeweld draait uit op fiasco: website voor reserveringen urenlang onbruikbaar

De doorstart van Jong Keukengeweld blijkt net iets te succesvol te zijn. Het concept waarbij mensen jonger dan 35 jaar aan een goedkopere prijs gastronomisch kunnen gaan eten, is bij de start zo populair dat de website urenlang problemen kent, zoals lange laadtijden en reservaties die blijven vasthangen. “We hadden gedacht dat het succesvol ging zijn, maar niet in deze

Lees meer »

Dexter-prequel verschijnt op 13 december

De serie ‘Dexter: Original Sin’, die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de serie ‘Dexter’, verschijnt in december. Dat heeft Paramount donderdag aangekondigd. De eerste aflevering is vanaf 13 december te streamen op Paramount+.

Lees meer »

Kijk bij HLN zaterdag én zondag exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Zaterdagavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, zondag Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

BOS+ gaat in beroep tegen nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem

De natuurorganisatie BOS+ stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwisting en tekent zo beroep aan tegen de nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem. BOS+ vindt dat er onvoldoende gezocht is naar alternatieve locaties. Er was al protest van buurtbewoners en wetenschappers, volgens hen ligt er een historisch moeras. Milieuactivisten bezetten al sinds eind juni de site.

Lees meer »

Cedric Vanhee voorspelt een moeilijk seizoen voor Jong Male (1)

De jongens van de Brieversweg openden de competitie met een 1-5-thuisnederlaag tegen KFC Moen. De daaropvolgende trip naar KWS Houthulst A leverde evenmin oogst op: de thuisploeg won met 2-0. Leider KSV Rumbeke komt zondag 15 september naar de Maalse gelederen afgezakt. Doelman Cedric Vanhee is na Zedelgem aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière
The post Cedric Vanhee

Lees meer »