Dronken bestuurder richt ravage aan bij vastgoed Sinnaeve in Koekelare en vlucht weg: “Hij belde wel nog om zich te excuseren”

Een dronken bestuurder uit Torhout richtte zaterdagnacht een ravage aan bij vastgoed Sinnaeve op de Mokker, in Koekelare. De man reed het vastgoedkantoor binnen, richtte veel schade aan en vluchtte weg. “Die kantoorruimte is momenteel onbruikbaar want de schade is groot, maar we kunnen wel openblijven in het gebouw ernaast”, zegt zaakvoerder Jeffrey Sinnaeve (45). “We mogen wel opgelucht zijn dat hij hier binnenreed, en niet in het huis ernaast waar mijn pépé van 87 jaar lag te slapen beneden.”

Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.20 uur. Een man van rond de 40 uit Torhout knalde met zijn BMW 3-reeks het vastgoedkantoor Sinnaeve binnen, in de Ommegangstraat in Koekelare. Dat gebeurde vermoedelijk aan vrij aanzienlijke snelheid, gelet op de schade. De man pleegde vluchtmisdrijf. Het was de brandweer van Koekelare, onderweg naar het ongeval, die op zijn wagen stootte in de Kleine Catstraat, even verderop. De BMW versperde namelijk de doorgang. De politie Polder kwam ter plaatse en bevestigt dat de bestuurder teveel gedronken had en zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingehouden werd.

Kantoor vernield

“We lagen te slapen in onze woning naast het kantoor”, zegt zaakvoerder Jeffrey Sinnaeve (45). “Mijn vrouw hoorde wel een knal, maar kon niets zien uit het raam. Een kwartier later belde een buurman aan om te zeggen dat we best gingen kijken. Dan pas zagen we de ravage. Het raam, nochtans veiligheidsglas, en de muur is volledig ingeduwd en er volledig uit. De rolluiken zijn vernield, de radiatoren losgebroken en ook binnen is er heel wat schade. De bureaus zijn vernield, net als enkele laptops en andere elektronica. Hoe hij hier kon inrijden is ons echt een raadsel, in een rechte straat. En blijkbaar weet die man het zelf ook niet.”

Gelukkig niet bij pépé

Ondanks de grote schade beseft Jeffrey dat het erger kon zijn. “Er vielen geen slachtoffers en dat is het voornaamste”, vervolgt hij. “Want in het huis ernaast woont mijn pépé van 87 jaar en hij slaapt in een bed op het gelijkvloers aan het raam. Als hij twintig meter verder was binnen gereden, kon dit veel erger zijn. En die man had gedronken. Voor hetzelfde geld reed hij in die toestand iemand aan langs de baan, bijvoorbeeld iemand die van een fuif komt. Nu reed hij in een gevel en verwondde hij gelukkig niemand.”

Excuses

Jeffrey kreeg intussen veel hulp om de schade op te ruimen. “Een grote dank aan de brandweer die snel ter plaatse kwam, veel opruimde en de gevel dichtte. Maar ook mijn medewerkers en familie staken meteen de handen uit te mouwen. Het zal voor ons nu maanden behelpen zijn, maar we blijven open en alle afspraken gaan door. We zitten nu wel wat krapper en ontvangen klanten nu in het gebouw hiernaast, maar iedereen kan op ons blijven rekenen. De aanrijder belde me overigens zondagavond nog om zich te excuseren. Dat deed hij tenminste dan nog.” (JH)

The post Dronken bestuurder richt ravage aan bij vastgoed Sinnaeve in Koekelare en vlucht weg: “Hij belde wel nog om zich te excuseren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

De deal is helemaal rond: Zeno Debast ruilt Anderlecht in voor Sporting Lissabon, paars-wit vangt minstens 16 miljoen euro

Wat al een tijdje werd aangekondigd, is nu ook officieel bekrachtigd. Zeno Debast (20) verlaat Anderlecht en zet zijn carrière verder bij Sporting Lissabon, de Portugese kampioen. De Rode Duivel tekende tot de zomer van 2029. In z’n contract staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro. Paars-wit vangt een initieel bedrag van 16 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

KIJK. Beloega’s Plombir en Miranda, die gered werden uit belegerde Charkiv, maken het goed in grootste aquarium van Europa

Beloegadolfijnen Plombir (15) en Miranda (14) zwemmen rond in hun nieuwe thuis in Valencia, Spanje. Geen evidentie, want enkele weken geleden zaten ze nog in Charkiv, Oekraïne, waar Russische bommen en raketten insloegen tot op een paar honderd meter van hun verblijf. Een internationaal team vervoerde hen toen naar het grootste aquarium van Europa: L’Oceanogràfic. De twee witte dolfijnen maken

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »