Authentieke ijskar keert na meer dan 40 jaar terug naar familie Geers: “Toevallig ontdekt, wat is de kans?”

Meer dan 40 jaar geleden maakte de vader van Jo Geers (55) van Patisserie Geers op Sint-Jansplein drie ijskarren. “Onlangs kwam ik in Santa’s House, de winkel van Mario Dhondt in het winkelcentrum K. Ik was enorm verrast toen ik daar één van onze antieke ijskar zag staan.” Mario verkocht de steekkar voor een vriendenprijsje aan Jo, binnenkort te bezichtigen in hun bakkerij.

Laurent Geers (79), de vader van Jo, verkocht 40 jaar geleden wegens plaatsgebrek zijn ijskar aan een Mechelse chocolatier voor 1.500 euro. Het is gemaakt met onderstel en wielen van een kanon uit de Eerste Wereldoorlog, in de stijl van een carrousel met spiegeltjes en sierlijke krullen. Die ijskar met authentieke stolpen is nu opgedoken in Santa’s House. Mario verkoopt de kar omdat hij zijn winkel sluit en een Disneycafé zal starten in Kortrijk.

“We duwden de kar van Sint-Jansplein tot het centrum. Ik had blaren op m’n vingers van te scheppen” – Jo Geers

“We waren uiteraard enorm verrast toen we deze kar zagen – we hadden ze direct herkend – en nog meer toen we hoorden dat ze te koop was! Van mijn 15 tot 18 jaar verkocht ik met de steekkar ijsjes tijdens de Sinksenfeesten en op braderieën in Kortrijk. In de geïsoleerde bak zitten ijselementen, daartussen onze crème. In het begin was het dus keihard en werd het ijs slapper met het vorderen van de dag. Rond de middag had je de perfecte schepbaarheid (lacht). Op mooie dagen stonden mensen in de rij voor ons roomijs. We duwden de kar van Sint-Jansplein tot het centrum. Ik had blaren op m’n vingers van te scheppen”, herinnert Jo zich. “Nu verdeel ik nog steeds ijsjes op privéfeestjes met een antieke friscobak, binnenkort zal het opnieuw met het karretje zijn.”

Welk traject de ijskar heeft afgelegd in die 40 jaar is niet geweten, maar Mario kocht ze destijds van een Fransman. “Ik kon ze alleen maar gebruiken voor animatie, maar de ijskar is te groot voor de nieuwe zaak. Ik ben klant bij Geers en woon er vlakbij. Ik vind het leuk dat het weer toekomt aan iemand die ervan houdt.” Zoon Alexander (29) en dochter Sarah (25) willen met de authentieke kar opnieuw ijs verkopen en zo is de cirkel rond na drie generaties.

Laurent Geers staat links, Jo helemaal rechts. De man in de midden was toen hun chef, maar ondertussen met pensioen

The post Authentieke ijskar keert na meer dan 40 jaar terug naar familie Geers: “Toevallig ontdekt, wat is de kans?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij voelde nog nooit zo’n druk als hier”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle dag voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Dochter (45) Dominique Pélicot doet vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

“Beide partijen bevinden zich op de rand van het toelaatbare”: hoe de situatie bij Audi Brussels ontplofte

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Den Averechtsen wordt gesmaakt

De Heeren Deweer, de vier vrienden die de voorbije jaren de Dadiparkpop-up organiseerden, haalden het recept van het voormalige Dadizeelse biertje Den Averechtsen van onder het stof. Het biertje werd tijdens de openingsceremonie van de jaar- en avondmarkt voor het eerst geschonken. Bezoekers aan het evenement konden later die dag het biertje proeven aan de
The post Den Averechtsen

Lees meer »

Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een internationale wedstrijd”

DrumSpirit, het Dadizeelse percussie-ensemble, beleeft hoogdagen. De muzikanten stonden afgelopen zomer tijdens Tien Om Te Zien op het podium met Metejoor en kijken reikhalzend uit naar hun tour volgend jaar doorheen de Verenigde Staten. “Daar nemen we voor het eerst sinds 2014 weer deel aan een grote internationale wedstrijd.”
The post Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor

Lees meer »