“Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik spelen”: Petrus (84) is al 70 jaar muzikant

Bij fanfare Nut en Vermaak werd een heel bijzondere decoratie uitgereikt. Petrus Van Canneyt (84) mocht er een platina ereteken in ontvangst nemen. De bekende Maldegemse muzikant werd op zijn 14de lid van de Maldegemse fanfare en is dus al 70 jaar muzikant.

Ook Petrus’ grootvader Petrus, in 1897 een van de oprichters van Nut en Vermaak, en Petrus’ vader Frans waren lid van de fanfare. Op zijn beurt gaf Petrus de muziekmicrobe door aan zijn zonen Hans, Koen, Wim en Kris en ook zeven van zijn kleinkinderen zijn lid van de fanfare.

Een van hen is slagwerkspeler en drummer Simeon Van Canneyt, die onlangs gehuldigd werd voor 15 jaar lidmaatschap. Doorheen de jaren speelde Petrus Van Canneyt bugel, bariton en bastuba, het instrument dat hij vandaag de dag nog steeds bespeelt.

Ook vrouwelijke leden

Ook zijn vrouw Christine Van Waeyenberghe (81) was jarenlang lid van de fanfare. Zij speelde altsax en sopraansax. “Doorheen de jaren is er uiteraard heel wat veranderd”, blikt Petrus terug. “Zo waren er in mijn jonge jaren nog geen vrouwelijke leden bij Nut en Vermaak. Begin de jaren zeventig veranderde dat en begonnen vrouwen ook mee te spelen”, aldus Petrus, die ook vijftig jaar bestuurslid was en veel mooie herinneringen bewaart aan zijn tijd bij de fanfare. “Ook van het sociale aspect heb ik altijd genoten. Zo vond ik het steeds leuk wanneer we met de fanfare ergens voor ambiance konden zorgen.”

Veel leuke dingen

“Doorheen de jaren heb ik echt veel leuke dingen meegemaakt. Ook veel familiale aangelegenheden werden in de fanfare besproken”, besluit Petrus, die naast de repetitie met de fanfare nog twee à drie keer per week thuis repeteert. “Zolang de gezondheid het toelaat, blijf spelen”, klinkt het enthousiast.

Meer informatie: www.nutenvermaakmaldegem.be.

The post “Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik spelen”: Petrus (84) is al 70 jaar muzikant is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »