Waarom het vroegtijdige vertrek van Charles Michel verbazing wekt: “Hij laat eigen belang voorgaan op dat van de EU”

EU-watchers aller landen zakten haast door hun stoel bij het nieuws dat Charles Michel zijn functie als voorzitter van de Europese Raad een half jaar te vroeg neerlegt. Welk plan zit daarachter? Wat met zijn opvolging? En welke balans kan hij voorleggen? Professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven) wikt en weegt: "Zijn voorzitterschap eindigt op een slecht gesternte." 

Meer krantenkoppen in België

Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed

Lees meer »

Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn schrijft boek over verleden bij politiezone Vlas

Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn heeft zijn boek ‘Politievertellingen ‘ut De Oude Vestingstraat’ voorgesteld aan familie, collega’s, vrienden en sympathisanten. “Alle vertellingen zijn waar gebeurd.” De opbrengst gaat volledig naar het Kinderkankerfonds.
The post Ere-hoofdinspecteur Ghislain Samyn schrijft boek over verleden bij politiezone Vlas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste steen van toekomstgerichte nieuwbouw voor ocmw-grootkeuken Ruddersstove in Brugge

Welzijnsvereniging Ruddersstove (OCMW Brugge) zet een belangrijke stap richting de toekomst. De maaltijdzorgorganisatie, die onlangs haar vijftiende verjaardag vierde, heeft de eerste steen gelegd van een toekomstgerichte nieuwbouw. De uitbreiding van de faciliteiten is voor Ruddersstove een stap richting verdere groei van de organisatie. Dagelijks bereidt en bezorgt de welzijnsvereniging meer dan 2.000 maaltijden in de wijde Brugse regio.

Lees meer »

Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd op mobiliteit en communicatie”

Team Harelbeke, het kartel tussen CD&V en Open Vld, bevroeg de Harelbekenaar met een enquête die iedereen binnenkreeg. Het stadsbestuur is volgens de enquête ‘gebuisd’ op vlak van mobiliteit en communicatie. Lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze doet ook een oproep: “Ga alsjeblieft stemmen, dan kan het resultaat een correcte weergave zijn.”
The post Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd

Lees meer »

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare

In zaal Beythem Kerke werd vrijdagavond een glaskunstwerk van Cultureel Ambassadeur Joost Caen officieel ingehuldigd. “Ik hoop dat het glasraam met de symbolen van ark en kiem het symbool wordt voor het respect waarmee bezoekers met deze begenadigde plek omgaan.”
The post Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare appeared first on

Lees meer »