Volksharmonie Sint-Jozef zet het jaar in met een ruimtereis

Nog maar net bekomen van een erg druk maar fantastisch feestjaar staat de Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef bij de start van 2024 alweer klaar voor een nieuwe editie van ‘Nieuwjaarsklanken’. Onder leiding van dirigent Astrid Lecluyse nemen de muzikanten op 13 en 14 januari het publiek mee op een muzikale ontdekkingsreis doorheen het heelal.

“Het ‘Ruimte voor Muziek’-thema was aanvankelijk bedoeld voor Nieuwjaarsklanken 2022. Door een heropflakkering van Covid moesten we toen onze voorstellingen last-minute annuleren. De editie van 2023 had dan weer ‘Feest’ als thema, omdat dit paste in ons 125-jarig feestjaar”, zegt harmonievoorzitter Dominiek Allaert.

“Dit jaar brengen we met ‘Ruimte voor Muziek’ muziek over alles wat in ons heelal ronddraait. Op het programma staan stukken als ‘Journey Through The Stratosphere’, ‘Stargate’, ‘One Small Step’, ‘Star Wars’, ‘Jupiter’… Niet alleen muzikaal maar ook visueel belooft het concert een spektakel te worden. De muziek wordt vergezeld van visuele effecten en film. Volkssterrenwacht AstroLab Iris leverde ons voor dit themaconcert (film)materiaal aan.”

Familieband

Beide voorstellingen vinden plaats in CC De Steiger: op zaterdag 13 januari om 20 uur en op zondag 14 januari om 15 uur. Acteur Kurt Defrancq neemt de presentatie voor zijn rekening. “En dat is niet toevallig, want Kurt heeft een speciale band met de Volksharmonie”, verrast Dominiek Allaert.

“Kurts ouders werden allebei in Menen geboren. Zijn overgrootvader Heliodore Soenen was ooit meer dan 20 jaar lang dirigent van onze harmonie. Het dirigeerstokje werd vervolgens doorgegeven aan Herbé Soenen, de grootvader van Kurt. Kurt was dan ook onmiddellijk enthousiast om met ons samen te werken”, besluit de voorzitter. (CB)

Tickets voor ‘Nieuwjaarsklanken’ kosten 14 euro en zijn te verkrijgen via www.volksharmoniemenen.be of 056/51.07.40.

The post Volksharmonie Sint-Jozef zet het jaar in met een ruimtereis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Topfavoriet Tadej Pogacar liep tien dagen geleden corona op, maar…: “Tegenwoordig herstelt menselijk lichaam daar sneller van”

Niks of niemand die de almachtige Tadej Pogacar (25) wat kan maken? Think again. Want tien dagen geleden was daar plots… Covid. Gelukkig zonder zware impact. De topfavoriet is fysiek klaar voor de Tour. Maar maakt alsnog voorbehoud. “Voor een klassieker of kortere rittenkoers had ik mezelf in de vorm van mijn leven genoemd. Maar de Tour duurt drie weken.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »