Vijf kunstenaars stellen tentoon in De Parette: “We schenken 20 procent van elk verkocht werk”

De tentoonstelling Simply Art in Harelbeke is officieel geopend en loopt nog tot en met 29 maart. Marjolijn De Cuypere, Caroline Lagage, Joke Maes, Ronald Rassalle en Nico Sabbe tonen glaskunst, schilderkunst en mixmedia in De Parette aan het Paretteplein 19. Ze steunen hierbij vzw Aventurijn jongerenzorg, een organisatie die zich inzet voor kinderen uit moeilijke gezinssituaties en die hen de nodige ondersteuning en hulp bieden. De tentoonstelling werd geopend door schepen van Welzijn, Lynn Callewaert (CD&V).

Het initiatief voor deze tentoonstelling komt van kunstschilder Ronald Rassalle die 5 collega-studenten van de Academie Harelbeke uitnodigde om hun nieuwe werken te tonen. Ronald zit na de jaren opleiding kunstschilder in het projectjaar. “Zelf hou ik van projecten: ik experimenteer nu met proxy en durf al eens driedimensionaal werk maken. Ik vond het passend om collega’s uit te nodigen uit zeer verscheidene disciplines. Het vormt een boeiende triade van artistieke expressie”, aldus Ronald. “We wilden geen moeilijke of vergezochte noemer/titel zoeken: Joke kwam met het idee de expo gewoon Simply Art te noemen, want dit is het, gewoon kunst.”

We schenken 20 procent van elk verkocht werk

Simply Art steunt met deze expo Aventurijn vzw Jongerenzorg om alle kinderen groeimogelijkheden te bieden. “De getoonde werken zijn allemaal te koop en per verkocht werk schenken we 20 procent aan vzw Aventurijn”, aldus Ronald. Het is een organisatie die zich inzet voor kinderen uit moeilijke gezinssituaties en die de nodige ondersteuning en hulp bieden. “Aventurijn is erkend voor de modules ‘dagbegeleiding in groep’ en kan 10 kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar en hun gezin begeleiden uit de regio Harelbeke-Zwevegem. Begeleidingscentrum Aventurijn is een afdeling van de organisatie voor bijzondere jeugdzorg ‘Jongerenzorg Zuid-West-Vlaanderen vzw’ in Sint-Denijs-Zwevegem, net zoals thuisbegeleidingsdienst Jade die ook in ons gebouw gehuisvest is. Het centrum kan 10 kinderen en jongeren en hun gezin begeleiden. De kinderen die begeleid worden zijn meisjes en jongens uit gezinnen met problemen uit Harelbeke en ruimere omgeving”, zegt Kris Duchi van Aventurijn vzw Jongerenzorg. “Al is het maar een namiddag met pannenkoeken en chocolademelk en een rondleiding in de tentoonstelling die we kunnen aanbieden”, zegt Ronald.

Simply Art kan je bekijken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag en zondag kan het van 14 tot 17 uur. De ingang aan de Vrijdomkaai langs de Leie is dan open. Dit tot en met 29 maart.

The post Vijf kunstenaars stellen tentoon in De Parette: “We schenken 20 procent van elk verkocht werk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »