Victor Kino (KAVR) droomt van champagne op PK

Victor Kino beleefde veel plezier aan de KAVR Fun Run, waar hij als 11-jarige naast zijn leeftijdsgenoten ook volwassen atleten als concurrenten had. Nu kijkt de KAVR-atleet uit Moorslede vooral uit naar het PK veldlopen in Ieper.

“Het was een snelle start”, glundert Victor. “Ik spurtte mee achter de grote atleten, maar als een van de jongere atleten wist ik dat de top tien niet mogelijk zou zijn. Ik hield dan ook niet echt rekening met de anderen. Ik liep goed door. Op het einde had ik nog een spurtje in de benen. Ik vond het een leuke training en kijk nu vooral uit naar het PK veldlopen in Ieper.”

In oktober werd Victor met het KAVR-miniemen estafetteteam 21ste op een totaal van 80 deelnemende ploegen in de Crosscup Relays in Berlare. In de Crosscup te Roeselare finishte hij op een mooie zevende plaats. “En vorig seizoen won ik de Veldloop van het Hoppeland in Poperinge, nadat ik pas als atleet lid was geworden van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare”, vertelt de jongen van het zesde leerjaar van basisschool De Bunderboog in Moorslede.

Champagne

“Mijn mooiste sportieve herinnering is toen we eind september vorig jaar met het team van de pupillen en miniemen de eerste plaats in de B-finale van de Beker van Vlaanderen behaalden. We waren echt een team: iedereen supporterde keihard voor elkaar. Nadat we wonnen bespoten de trainers ons met champagne, net als echte kampioenen”, lacht Victor. “Daarna zaten we achter onze trainers aan om hen op hun beurt met champagne te bespuiten. Ik heb al gedroomd dat op het West-Vlaams kampioenschap mij zoiets nogmaals overkomt.”

Nog meer hobby’s

“Ik ben heel blij dat ik met atletiek begonnen ben. Ik loop echt graag, maar ik doe ook graag de andere disciplines zoals verspringen, hoogspringen en vortex, de voorbereiding op speerwerpen. Naast atletiek ben ik lid van de KSA, volg ik Woord aan de Academie en leer ik ook saxofoon spelen. Als er nog wat tijd overblijft, houd ik mij bezig met lezen en knutselen of trek ik naar het zwembad. Je merkt het: mijn dagen zijn goed gevuld”, knipoogt Victor. (FD)

The post Victor Kino (KAVR) droomt van champagne op PK is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vliegtuigje stort neer in wijk in Oregon: 3 doden

Een vliegtuigje is zaterdag neergestort tegen een woning in de Amerikaanse staat Oregon en heeft daarbij brand veroorzaakt. Bij de crash kwamen twee inzittenden van het vliegtuigje om het leven en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt.

Lees meer »

Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.
The post Astrid (16) als jongste

Lees meer »

Parochiekrant pakt uit met opvallende cartoon over ‘verslaafde asielzoekers’: “Humor die moet aanzetten tot nadenken”

In de Krant/Kracht van vuur, het blad van de katholieke gemeenschap van Mortsel en Edegem, staat op de frontpagina een opmerkelijke cartoon over ‘uitgeprocedeerde verslaafde asielzoekers’. De lokale pastoor Tom Schellekens zegt dat het niet gaat om een mening, maar om humor die moet prikkelen om na te denken over de bestemming van kerken.

Lees meer »

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn er enkele

Lees meer »

Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare

De partij het Vlaams Belang kondigt op het laatste moment aan dat ze deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Koekelare. Dit nieuws werd bevestigd aan onze redactie en komt dus als een verrassing.
The post Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor

Team Dynamisch Lo-Reninge maakte zopas de kandidatenlijst bekend waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken op 13 oktober. Burgemeester Lode Morlion neemt afscheid van de politiek en draagt de fakkel over aan Lieve Castryck, die de lijst zal trekken.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen op school vaak niet naar het grote toilet durven. Slecht voor de gezondheid, maar de reden kunnen we begrijpen…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »