Passagier van vliegtuig waarvan paneel wegvloog: “Een moeder riep: ‘Mijn zoon, zijn T-shirt is weggerukt!”

De passagiers van het vliegtuig waarvan vrijdag een paneel uit het toestel geblazen werd, verkeerden in shock nadat het toestel een noodlanding had gemaakt. Dat vertelt Stephanie King aan CNN. “Ik had zelfs al berichtjes aan mijn vriend en mijn moeder geschreven om hen te zeggen dat ik bang was, en dat ik van hen hield.”

 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsdebat ‘Anzegem kiest’ in de Stringe

De gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naderen met rasse schreden. Op woensdag 25 september om 19.30 uur organiseert het bestuur van de Vichtse Dorpsraad in de theaterzaal van CC de Stringe een debat met de zeven politieke partijen die zich kandidaat stellen voor de lokale verkiezingen.
The post Verkiezingsdebat ‘Anzegem kiest’ in de Stringe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Binnenschip botst tegen spoorbrug in Luik

In Luik is een binnenschip gebotst tegen een spoorbrug. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 22 uur ter hoogte van de Banning-kaai, in het zuiden van de stad. Dat heeft de brandweer zaterdagochtend bekendgemaakt.

Lees meer »

Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.
The post Panelgesprek over middelengebruik in

Lees meer »

Traditionele openingsstoet UGent onderbroken door heftig protest: “Beslissingen rond Israëlische samenwerkingen worden niet teruggedraaid”

De traditionele openingsstoet aan het begin van het academiejaar is op vrijdagmiddag verstoord door Pro-Palestijnse protesterende studenten. Zij legden zich neer voor de ingang, waarna de stoet rechtsomkeer maakte en langs de achterkant het UFO binnen ging. De ceremonie kon zonder veel vertraging van start gaan. Het belooft wel meteen een heet academiejaar te worden.

Lees meer »

Vaccinatiecampagne tegen corona neemt valse start: vaccins niet op tijd bij huisartsen en apotheken

De nieuwe vaccinatiecampagne tegen corona zal een valse start nemen. Normaal gezien zouden kwetsbare mensen vanaf maandag in heel Vlaanderen terecht moeten kunnen bij hun huisarts of apotheker voor een coronaprik, maar op verscheidene plaatsen zijn de vaccins nog niet geleverd. De firma Movianto, die instaat voor de distributie, kan het grote aantal bestellingen niet volgen.

Lees meer »

Chiro Leieland trekt nieuw werkjaar op gang met leuke startdag

Op de derde zondag van september was het traditioneel startdag bij Chiro Leieland. Om 14 uur was het verzamelen geblazen aan het heem. De 23-koppige enthousiaste leiding en de VB’s stonden de leden op te wachten om ze welkom te heten. Na de gebruikelijke foto’s konden de leden de zaal binnengaan en werden ze geteld.
The post Chiro Leieland

Lees meer »

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: streek Emilia Romagna geteisterd door overstromingen

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt: Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. De Noord-Italiaanse streek wordt geteisterd door overstromingen. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer.

Lees meer »

Dan toch geen vleermuizen: onderzoekers ontdekken welke diersoorten coronavirus overdroegen naar de mens

Een internationaal onderzoeksteam heeft opgelijst welke dierensoorten het meest waarschijnlijk hebben gediend als een tussengastheer voor het coronavirus. Dat blijkt uit een wetenschappelijke paper die donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Cell is gepubliceerd. Dit onderzoek voegt zich bij het groeiende bewijsmateriaal voor de stelling dat de pandemie is veroorzaakt doordat besmette dieren in november 2019 op een markt in de

Lees meer »