“Op internationaal niveau wil ik nog stappen zetten”: triatlete Eline Debecker met veel vertrouwen naar 2024

Eline Debecker maakt in het triatlon nog steeds deel uit van de Young Belgian Hammers. Ze heeft een druk jaar achter de rug, met een deelname aan twee EK’s en een WK. Ondertussen maakte ze de overstap naar het Kempisch Triatlon Team.

Eline Debecker (17) blikt met een dubbel gevoel terug op haar internationale wedstrijden het voorbije jaar. Begin augustus op het EK voor junioren in het Turkse Balikesir kwam ze ten val tijdens de relay. “Ik liep een spierscheur in mijn lies op en moest hierdoor het BK aan mij laten voorbijgaan. Zo heb ik mijn seizoen jammerlijk vroegtijdig moeten afsluiten. Voor het overige ben ik best wel tevreden”, vertelt de triatlete uit Oostduinkerke die komend seizoen voluit aan de slag gaat als een eerstejaarsjunior. “Ik hoop mij nog beter te ontwikkelen op de sprintafstand en te kunnen deelnemen aan het EK en WK voor junioren.”

Kempisch team

Eline trok in 2020 van bij Midlon Triatlon Team in Middelkerke met haar broer Thomas en neef Thibaut naar de jeugdwerking en -begeleiding van het Triatlon Brugge Team. Ruim drie jaar later kiest ze voor het Kempisch Triatlon Team (KTT). “Waar ik nu sta, heb ik te danken aan de leiding en het team in Brugge, maar ik had nood aan verandering. Op internationaal niveau wil ik nog stappen zetten en hoop die te kunnen maken bij mijn nieuw team”, aldus Eline die bezig is aan haar laatste jaar middelbaar in het VHSI in Brugge.

Johan Smolders is bij het Kempisch Triatlon Team coördinator van de jeugd bovenbouw. Eline werkte reeds eerder met hem samen. “Vorig jaar en voordien was hij coach binnen het nationaal team. Hij is dus geen onbekende. Verder worden mijn trainingsschema’s in overleg met mijn clubcoach door Wauter Derycke opgesteld. Hij werkt binnen het Belgisch team voor mijn regio. Ik vertrouw hun werkwijze. Bij de wedstrijden in eigen land is het vooral een doelstelling om met het team van KTT in de T3 mee te doen voor de prijzen.” (ACR)

The post “Op internationaal niveau wil ik nog stappen zetten”: triatlete Eline Debecker met veel vertrouwen naar 2024 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

Nadat eerder al zestien namen bekendgemaakt werden, kondigt TEAM8710 haar laatste vijf kandidaten aan. Vier van de vijf zijn politieke nieuwkomers. “Volgende week maken we de lijstvolgorde en de speerpunten van ons programma bekend”, zegt lijsttrekker Frédéric Depypere.
The post TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Stan zit in het buitengewoon onderwijs en is bijna twee uur onderweg naar school: “Hij valt in slaap tijdens de eerste les”

95 procent van de leerlingen van het buitengewoon onderwijs is maximaal negentig minuten onderweg naar school met de bus, beweerden De Lijn en de overheid vorige week nog. Je zal maar bij die andere 5 procent horen. Zoals Stan Deurinck uit Hove. Hij is bijna twee uur onderweg naar zijn school in Bornem, enkele reis. “Woensdag is hij tijdens de

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

Gidsenkring Ieper-Poperinge viert zestigste verjaardag: “Meertaligheid is een troef”

In 1964 scheurden enkele jonge veulens zich af van de Brugse Gidsenbond en vormden Gidsenkring Ieper-Poperinge. Zestig jaar later telt de vzw een 70-tal gidsen die jaarlijks meer dan 1.000 gidsbeurten verzorgen. Om dat jubileum te vieren was de Gidsenkring gastheer voor de vergadering van de Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen én organiseert ze op 28 en 29 september gratis Gidsendagen

Lees meer »

Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B) willen voor eigen sterkte gaan: “Onze ploeg is duidelijk versterkt”

De Doskovieten van Kanegem moesten de voorbije transferperiode stevig op de markt gezien certitudes als Matthieu Verbrugghe en Jens Langeraet beslisten om te stoppen met voetballen. Men slaagde in de opzet, want de aanwinsten hebben zich in de voorbereiding duidelijk getoond. En ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Westkapelle (3-1 winst).
The post Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B)

Lees meer »

K3 vertrekt voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel, dat geef ik eerlijk toe”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

Zonder ook maar één keer de voornaam van haar man te noemen: dit was de getuigenis van Gisèle (72), oog in oog met 50 van haar verkrachters

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »