Miel De Clerck met duidelijke ambitie: “Top vijf op BK”

Het gaat goed met Miel De Clerck. De tweedejaarsnieuweling werd zowel in Balegem als Beernem derde, in Hamme tweede. De derde plek in Beernem leverde hem de provinciale trui op. Voor het BK hoopt hij op een topvijfplaats.

Drie podiumplaatsen in twee weken! Tijdens de examens werd Miel De Clerck nochtans ziek, maar daarvan lijkt hij goed hersteld. “Eerst was ik niet van plan om in Balegem te starten”, blikt de veldrijder uit Oostkamp terug. “Maar ik voelde me beter en vertrok toch. Ik werd er derde, na Brent Lippens en Giel Lejeune, in mijn leeftijdscategorie twee kampioenen. Voor mij een opsteker, nadat het voordien even wat minder was gegaan.”

Op tweede kerstdag kon Miel met vertrouwen naar het West-Vlaams kampioenschap in Beernem. Ook daar werd hij derde en eerste gouwgenoot. Arthur Janssens (Noorderwijk) en de Fransman Antoine Ingelaere gingen hem vooraf, mannen die niet in aanmerking kwamen voor het provinciale podium. Waarop De Clerck geflankeerd werd door Gilles Van Loo en Dario Ingels, door z’n overstap naar Team Keukens Buysse nieuwe ploegmaats.

Zwaar in Gullegem

Via de Duinencross in Koksijde (gisteren) en de Hexia Cyclocross Gullegem (6/1) bereidt de gewezen pion van Jonge Renners Roeselare het Belgisch kampioenschap van zondag 14 januari in Meulebeke voor. “Volgens mijn trainer Dieter Vanthourenhout wordt Gullegem zaterdag een hele zware moddercross”, weet De Clerck. “Daar zal ik nog eens diep gaan, daarna focus ik op het nationaal kampioenschap. Ik start om te winnen, maar ik besef dat dat niet realistisch is. Top vijf rijden zou al heel mooi zijn.”

Klimmen in Spanje

Na het BK gaat Miel De Clerck in het veld door tot de krokusvakantie. “Dan trek ik met mijn ouders naar Guardamar, aan de Costa Blanca in Spanje”, verduidelijkt hij. “Om er wat extra te trainen. In de buurt van die stad zijn er heel wat korte nijdige klimmetjes. Daar kan ik verder werken aan mijn explosiviteit. Om te trainen op langere beklimmingen moet ik vijftig kilometer naar het binnenland.” (HF)

The post Miel De Clerck met duidelijke ambitie: “Top vijf op BK” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »